Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Nieuws, Populair, Trending

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Nieuws, Populair, Trending

Technische analyse: Cardano (ADA/USDT)

Vandaag geeft crypto analist Thijs een uitgebreide Top/Down analyse van de altcoin Cardano (ADA). Ben je benieuwd hoe de munt ervoor staat? Lees verder.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Korte Bitcoin/altcoin recap

Altcoins, we zien hier en daar wat actie maar de meeste blijven bearish en maken nieuwe lows. Dit komt mede door Bitcoin. Als Bitcoin beweegt bewegen de altcoins mee.

Het maakt eigenlijk niet uit welke kant BTC op gaat het is voor de altcoins eigenlijk altijd negatief. Een move van Bitcoin zorgt er nu al een aantal maanden voor dat de altcoins dalen.  

Als we kort naar de BTC grafiek kijken, zien we dat we de major resistance nog steeds niet hebben gebroken. Die major resistance lag op de $10.688 tot $11.033 dollar. In de video’s en artikelen heb ik ook meerdere malen aangegeven dat dit een interessante zone is om een short op te openen aangezien deze zone zo sterk is. We maken met BTC nu dan dus ook een wave down.

Over het algemeen is het nu vrij lastig om altcoins te traden. Desondanks gaan we ons wat verder verdiepen in de Cardano grafiek.


Analyse ADA/USDT (Cardano)

Daily

We beginnen onze analyse altijd op de hogere timeframes. Zoals je misschien wel weet overtreffen de hogere timeframes de lage timeframes. Daarmee bedoel ik dat signalen op de daily in dit geval veel sterker zijn dan op de 1H.

Als we nu gaan kijken op de daily grafiek van ADA, vallen 2 dingen op, namelijk: De supportzones en de trendlijn.

ADA/USDT – Daily

4hour

Op de 4H grafiek kunnen we het eigenlijk nog net wat mooier zien. We hebben hier wat resistance en supportlevels getekend (grijze blokjes). Het onderste grijze blok is de meest recente support die nu staat. Ook kunnen we zien dat de support/resistance (groene blok) op de daily grafiek wordt genegeerd.

Dat kunnen we namelijk constateren aangezien de ADA koers er snel doorheen pumpt maar er ook weer makkelijk doorheen valt. Wat wel in de weg zit zijn de highs.

ADA/USDT – 4hour

De move down die we recentelijk hebben gehad viel mooi samen met de getekende resistance (rode pijl in de onderstaande grafiek). Door de recentelijke high hebben we een trendlijn gevormd die voor resistance kan gaan dienen.

ADA/USDT – 4h Trendlijn

1hour

Tot slot gaan we naar de 1H grafiek. Wat daar opvalt is dat we op een support zitten. Deze support zou eventueel voor een kleine opleving kunnen zorgen, maar dit zal niet genoeg zijn voor een significante prijsstijging. Het zal daarentegen wel zeer bullish zijn als we deze support behouden voor een langere tijd. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat we de vorige high en trendlijn kunnen gaan testen en eventueel breken.

Aan de andere kant is het een zeer slecht teken als we de support zone naar onder breken.


Wat kunnen we verwachten?

Na het maken van de top down analyse hebben we best wat informatie opgedaan over Cardano (ADA). De conclusie die we nu kunnen trekken op ADA/USDT is in mijn ogen zeer belangrijke informatie. Hieronder spreek ik de 2 scenario’s door.


Bullish scenario

Willen we echt bullish blijven dan moeten we naar mijn mening boven de $0.04481-$0,04454 sluiten. We kunnen dan namelijk vanuit hier de resistance zone en de trendlijn gaan testen.

ADA/USDT Bullish scenario

Echter, ik ben pas echt bullish deze resistance zone is gebroken. Ook dan pas is het voor mij interessant om een entry te maken. De nieuwe richting van de trend is dan gekozen wat meer zekerheid geeft.


Bearish scenario

Het is natuurlijk altijd belangrijk om ook naar het bearish scenario te kijken. Hiervan kunnen we er twee schetsen.

Bearish scenario 1:

De 1e is dat we vanuit hier een close onder de recente support zone krijgen ($0.4481-$0,04454) en richting de tweede support zone gaan. Deze support ligt op de $0.04371-$0.04314.

Waarom is het bearish als we daar heen gaan? Omdat we dan een 3e test van de support krijgen. Dit betekent dat de support zwakker wordt. De regel is namelijk: Hoe vaker we een support of resistance testen, des te zwakker die wordt. Het is dus zo dat de kans groot is dat die support dan gebroken gaat worden en we de volgende zone op gaan zoeken.

ADA/USDT – Bearish scenario 1

Bearish scenario 2:

Als tweede scenario kunnen we nog een push omhoog zien, daar de trendlijn en/of resistance zone aantikken, en vervolgens naar de nieuwe lows gaan.

ADA/USDT Bearish scenario 2

Conclusie Top/Down analyse Cardano

Het is dus eventjes wachten met het traden op ADA. We kunnen nu namelijk geen mooie positie innemen. We willen namelijk pas instappen als we bullish naar boven zijn gebroken. Dat gebeurt wanneer we de trendlijn en resistance zone breken.

 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Join dan even ons telegram kanaal @newsbit_crypto of bekijk ons YouTube kanaal voor video analyses en andere content.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten