Google Logo
Bitcoin

Techreuzen Google en Samsung investeren miljarden in cryptobedrijven

Google en andere grote techbedrijven hebben de afgelopen jaar meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in crypto en blockchain bedrijven, zo blijkt uit nieuwe gegevens.

Grote bedrijven blijven investeren in de cryptomarkt

Uit een rapport van het onderzoeksbureau Blockdata bleek dat het moederbedrijf van Google, genaamd Alphabet, sinds september 2021 1,5 miljard dollar in verschillende crypto-startups heeft gepompt.

Het geld van Alphabet ging naar blockchain-bedrijven, waaronder Dapper Labs, Fireblocks, Digital Currency Group en Voltage.

Uit het rapport bleek ook dat de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung in dezelfde periode 1 miljard dollar investeerde in meer dan een dozijn blockchain-bedrijven, terwijl de financiële giganten Morgan Stanley en Blackrock ook $2 miljard investeerden.

De nieuwe gegevens suggereren een voortdurende acceptatie van de crypto-activa-industrie door gevestigde instellingen en bedrijven, ondanks de volatiele marktdaling van crypto dit jaar.

Ook banken zien kansen

Alle gegevens suggereren dus dat de koersval van de cryptomarkt geen teken is van vertraging in de acceptatie van de crypto industrie.

Niet alleen techreuzen, maar ook banken zijn begonnen hun blootstelling aan crypto- en blockchain-services te vergroten gezien de toegenomen vraag van klanten. Dit heeft ertoe geleid dat ze investeringen hebben gedaan in crypto-bewaring, vermogensbeheer en handel in cryptomunten.

Wat traditionele bedrijven (Samsung, Microsoft, enz.) betreft, ze ondersteunen het blockchain-landschap al, zoals blijkt uit de financieringstrend door de jaren heen.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85