Telegram
Blockchain, Toncoin

Telegram CEO wil gebruikersnamen en links veilen als NFTs

Telegram CEO Pavel Durov heeft het idee om alle gebruikersnamen en links op Telegram te veilen als NFTs. In een publicatie op zijn eigen Telegram-kanaal, schrijft Durov aan zijn 651.000 volgers dat de gebruikersnamen binnen de app in theorie verkocht kunnen worden als NFTs. Het is niet meteen duidelijk wat daar het grote voordeel van is.

Beschermde deals via de blockchain

Volgens Durov is het op deze manier mogelijk om ‘beschermde deals’ via de blockchain te doen, omdat partijen op deze manier direct geld voor de domeinnaam kunnen ruilen. In de praktijk gaat dit nog weleens mis, wanneer na de betaling de domeinnaam niet overgaat of andersom. Dat kan soms lange conflicten opleveren en in sommige gevallen is er geen oplossing mogelijk omdat de identiteit van de personen in kwestie niet openbaar is.

Durov schrijft op zijn kanaal dat hij geïnspireerd is door de domeinverkoop van The Open Network (TON). Hierin verkocht het ruim 2.000 domeinnamen, waarmee het een totaal van 2.392.002 Toncoin ophaalde, goed voor ongeveer 3 miljoen dollar. Het hoogste bedrag werd opgehaald voor wallet.ton, welke werd verkocht voor 215.250 Toncoin. Casino.ton ging voor 200.000 onder de hamer en bank.ton voor 157.500 Toncoin.

Combinatie van Web3 en Telegram

Voor de plannen met Telegram zou Durov het liefst Toncoin gebruiken vanwege de snelheid en schaalbaarheid van de blockchain. De CEO van Telegram is er ook van overtuigd dat zijn bedrijf in staat is om “kogelvrije” smart contracts te schrijven voor het netwerk. Zij zijn immers degenen die de programmeertaal ontwikkeld hebben. “Laten we kijken of we de komende weken wat Web3 aan Telegram kunnen toevoegen”, aldus Durov.

Het lijkt er dus op dat we de komende weken of maanden iets op het gebied van NFTs kunnen verwachten van Telegram. Al is het nog maar de vraag of de markt daar momenteel op zit te wachten. Met name NFTs hebben het op dit moment lastig en het kopen van gebruikersnamen op Telegram, die toch al je bezit zijn, dat voelt nog niet als een geslaagde combinatie.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken