Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Telegram-gebruikers kunnen nu crypto verzenden via de app

TON, The Open Network, een gedecentraliseerde blockchain die oorspronkelijk door Telegram is ontworpen, heeft deze week aangekondigd dat het een bot toevoegt. Hiermee kunnen de meer dan 550 miljoen gebruikers van Telegram crypto versturen naar andere gebruikers.

Lange geschiedenis met crypto

De eerste “wallet”-bot maakt het verzenden en ontvangen van Toncoins mogelijk. Volgens de ontwikkelaars zijn er hier geen transactiekosten aan verbonden.

Telegram heeft een lange geschiedenis met crypto. In oktober 2019 diende de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een klacht in tegen de app nadat Telegram 1,7 miljard dollar had opgehaald via een privé-tokenverkoop. De SEC beweerde dat Gram-tokens niet-geregistreerde securities waren. Als onderdeel van een schikking in juni 2020 stemde Telegram ermee in om $1,224 miljard terug te betalen aan investeerders.

Daarbij gaf Telegram de controle over het Telegram Open Network en Toncoin aan The Open Network-gemeenschap. Dit is een open-source gemeenschap die zich bezighoudt met de ontwikkeling van Toncoin en de bijbehorende blockchain. Toncoin is nu de 205e grootste cryptocurrency volgens CoinMarketCap.com met een totale waarde van $2,83 miljard.

Vereenvoudiging van het crypto transactieproces

Volgens The Open Network moeten degenen die Toncoin via de nieuwe wallet-bot willen versturen de nieuwste versie van de Telegram-app installeren. Er wordt beweerd dat deze bot al door meer dan 800.000 accounts op Telegram is gebruikt.

Net als Discord stelt Telegram gebruikers, zoals The Open Network, in staat bots te maken om activiteiten op het platform te automatiseren. Hoewel Telegram de wallet-bot toestaat, betekent dat niet noodzakelijk dat het deze onderschrijft.

Een vergelijkbare tool is in 2019 door Lightning Labs gemaakt, een groep die zich focust en ontwikkelt op het Bitcoin Lightning Network. Gebruikers konden kleine hoeveelheden Bitcoin, bekend als satoshis, via Twitter verzenden. In september 2021 maakte Twitter het geven van fooi in Bitcoin mogelijk via het Lightning Network van zijn platform. In februari voegde Twitter Ethereum-adressen toe aan zijn Tips (fooi)-functie.

Telegram zou hetzelfde traject kunnen gaan volgen. Een woordvoerder van de TON Foundation zei als slot het volgende:

“Het is te hopen dat deze vereenvoudiging van het crypto transactieproces een grotere acceptatie over de hele wereld mogelijk zal maken. Hopelijk zal het helpen bij blockchain betalingsoplossingen in het dagelijks leven.”

Blockchain nieuws

In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s
Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools
Play-to-Earn-games hebben moeite met vasthouden interesse Play-to-Earn-games hebben moeite met vasthouden interesse
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten