Blockchain

Rechtszaak Telegram en SEC heeft een einde van $1.2 miljard

De rechter Kevin Castel heeft het definitieve vonnis in de rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en Telegram ondertekend. In dit vonnis staat dat Telegram $1.2 miljard moet terugbetalen aan de investeerders van hun mislukte ICO-project.


Einde aan langdurige rechtszaak

Dit brengt de langdurige rechtszaak en de juridische drama tot een officieel einde. Ook het vonnis is duidelijk: betaal het geïnvesteerde bedrag terug.

Als extra aankondiging rondom de rechtszaak werd het volgende benoemd: “Nieuwe en innovatieve bedrijven zijn welkom om deel te nemen aan onze kapitaalmarkten, maar dit kan niet worden gedaan als dit in strijd is met de registratievereisten van de federale effectenwetgeving.”

Het is nog onbekend of Telegram via een omweg alsnog een ICO-project of een vergelijkbaar project wil gaan starten.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Telegram en de SEC

Er loopt al een langdurige rechtszaak tussen de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’, ofwel de SEC, en Telegram rondom het TON-project. In oktober 2019 is de rechtszaak officieel van start gegaan.

Allereerst werd het TON-project als security beschouwd door de Amerikaanse SEC. Dit zou door het TON-netwerk naar verluidt niet worden verandert en zou meerdere problemen met zich meebrengen in de destijds voorgestelde vorm. Hierna is een onderzoek gestart.

Doordat de rechtszaak zo lang in beslag heeft genomen, heeft Telegram in April 2020 hun investeerders al de optie gegeven om hun investering terug te krijgen, of om een extra hoog rendement te ontvangen als ze hun investering zouden laten staan. Een deel van de investeerders hebben destijds er al voor gekozen om hun investering terug te laten betalen. Voor diegene die de andere optie voor het hogere rendement kozen, ontvangen dit extra rendement nu naar verluidt niet.

Dit TON-project werd later geforceerd tot een pauze geroepen door de SEC, waarna een onderzoek werd gestart. Hiermee werd het TON-project vanaf dat moment ook verboden.

Op 25 mei werd al bekend dat Telegram haar beroep tegen de uitspraak van de rechtszaak zou intrekken. Alhoewel de rechtszaak hiermee al onofficieel al tot een einde was gekomen, moesten er achter de schermen nog enkele zaken worden afgerond, waaronder het opstellen en ondertekenen van het vonnis. Dit is nu dan ook gebeurt.