Regulatie

Telegram biedt investeerders van ICO terugbetaling aan of optie om vast te houden

Het beveiligde berichtenplatform Telegram lijkt de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank te accepteren. Eerder oordeelde een Amerikaanse rechter namelijk dat Telegram zijn Gram-tokens niet mag verkopen en zijn Telegram Open Network (TON) nog niet mag lanceren. Hierdoor mist TON zijn deadline van 30 april 2020. Om deze reden biedt Telegram hun beleggers nu een restitutie aan, of de optie om te wachten tot het geschil is opgelost.


Terugbetaling

Beleggers kunnen wanneer zij dat willen een terugbetaling aanvragen. Deze wordt altijd door Telegram uitbetaald. Op het platform kunnen beleggers kiezen voor een 70% terugbetaling, maar biedt voor gebruikers met geduld een terugbetaling van 110% aan. Wanneer gebruikers dit willen, moeten zij het geld echter voor een jaar vastzetten. Hier krijgen ze echter wel 10% rente voor, waardoor het wellicht een goede beleggingsoptie kan zijn voor sommigen. Hierdoor lenen beleggers eigenlijk hun geld uit aan Telegram, in ruil voor 10% rente.


Vertraging TON

Het Telegram Open Network, ofwel TON, heeft vertraging opgelopen door een recentelijke beslissing van de Amerikaanse rechtbank. Hiermee volgen ze de beslissing op. Hierdoor loopt het netwerk echter alweer vertraging op, wat bij sommige beleggers voor problemen kan zorgen.

Om deze problemen op te lossen, komt het platform zijn belofte na om investeerders terug te betalen voor 70% van het oorspronkelijke bedrag. Hiernaast heeft het platform de optie gekregen om het geld aan hun uit te lenen, in ruil voor 110% van het originele bedrag dat werd geïnvesteerd. Zij ontvangen dit geld op 30 april 2021. Hiermee hopen ze de investeerders te behouden.


Leningovereenkomst

Mocht de investeerder voor de 110%-optie kiezen, dan zal er een leningovereenkomst worden gesloten. Hiernaast geeft Telegram aan dat het bedrijf nauw zal samenwerken met regelgevers met betrekking tot TON en zijn Gram-tokens.

Wanneer kopers voor een lening kiezen, behouden zij de mogelijkheid om Grams of andere cryptocurrency te ontvangen onder dezelfde voorwaarden als die in hun oorspronkelijke koopovereenkomsten, aldus Telegram. Hiermee zet het bedrijf zich in voor het behoudt van de beleggers.


Rechtszaak Telegram

In 2019 raakte Telegram in een slepende rechtszaak in Amerika terecht. Destijds vroeg de beveiligde berichtendienst om de rechtszaak tegen hen te verwerpen. Dit is er echter niet van gekomen en de rechtszaak is voortgezet. Hierdoor kan het mogelijk nog lang duren voordat investeerders daadwerkelijk met TON en de Gram-token aan de slag kunnen. Wanneer TON en Gram officieel worden vrijgegeven is nog onbekend.