Telegram Logo Mobile
Blockchain, Toncoin

Telegram lanceert nieuwe marktplaats om zeldzame usernames te veilen

Telegram, de populaire berichten-app, heeft de lancering bevestigd van zijn nieuwe marktplaats. Deze marktplaats is gebouwd op de Telegram Open Network (TON)-blockchain en zal worden gebruikt om (zeldzame) Telegram-gebruikersnamen te veilen.

Usernames krijgen minimumprijs

Eerder kwam het idee naar voren, nadat Pavel Durov, de oprichter van de app, met succes TON DNS-domeinen had geveild. In eerste instantie begint Telegram nu met veilingen van usernames met 4 en 5 letters, maar zal later worden uitgebreid. Een veiling van zo’n username zal een week duren, met een minimumprijs van naar verwachting 10.000 Toncoins. 1 Toncoin wordt momenteel verhandeld voor $1.66 per stuk.

Individuele Telegram-gebruikers krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om hun eigen gebruikersnamen te veilen. Volgens de aankondiging hebben de eigenaren van een bepaalde handgreep de mogelijkheid om hun aankoop naar wens over verschillende marktplaatsen te verplaatsen en door te verkopen.

Verwacht wordt dat deze ontwikkeling de adoptie van blockchain op zijn beurt zal helpen met versnellen. Althans dit gelooft Andrew Rogozov, een stichtend lid van de TON Foundation. Hij zei het volgende:

Voor het eerst kunnen gebruikers van sociale media transparant bewijzen dat ze eigenaar zijn van hun usernames.

Ontwikkeling TON-Blockchain voor het eerst in 2018

Veel gebruikers die op Telegram zitten, zijn ook actief binnen de Web3- en crypto-wereld. Het bedrijf kondigde voor het eerst de ontwikkeling van de TON-blockchain aan in 2018.

Snel daarna moeten ze echter de banden met het project verbreken, vanwege een rechtszaak in 2020 met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten (VS) over zijn initiële muntaanbod van $1,7 miljard.

Het dook toen weer op als de TON Foundation en kreeg opnieuw momentum in de ruimte. In april van dit jaar stelde Telegram Wallet Bot zijn gebruikers in staat om crypto in-app te verzenden via de TON-blockchain. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Telegram binnen de crypto-wereld zal zijn. Toch nemen ze enkele grote stappen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken