Blockchain,, Trending

Telegram lanceert over 2 maanden haar Crypto token

De berichten applicatie ‘Telegram’ lanceert haar eigen digitale valuta, genaamd ‘de Gram’ in oktober, laten beleggers weten.


Telegram tokens komen binnen 2 maanden

Op 27 augustus rapporteerde de New York Times dat drie anonieme investeerders, van de Telegram ICO, vertelden dat over twee maanden de eerste Telegram tokens uit worden gegeven.

Het langetermijndoel dat gesteld is voor de cryptomunt (Gram) is om de munt beschikbaar te stellen voor alle 300 miljoen gebruikers van Telegram.

Als het inderdaad waar is wat de anonieme investeerders vertellen, dan zou Telegram de Libra munt van Facebook verslaan met het lanceren van een openbare wereldwijde digitale valuta. Op technisch niveau is er weinig bekend over de ‘Gram’. Ook is er heel weinig aandacht besteed door toezichthouders in vergelijking met de reactie op de Libra munt.


Telegram moet rekening houden met toezicht

Hoe Telegram de autoriteiten gaat proberen te sussen is nog niet bekend. Want dat er een reactie komt van grote toezichthouders is een feit.

Telegram heeft al eens eerder problemen gehad met de ‘Gram‘. Zo annuleerde het bedrijf de openbare fase van zijn ICO, terwijl meerdere partijen onofficieel haar GRAM-tokens probeerde te verkopen tegen enorm hoge prijzen.

Niet alleen grote commerciële spelers als Facebook en Telegram zijn bezig met het uitbrengen van een cryptomunt. Ook de People’s Bank of China heeft haar eigen digitale valuta aangekondigd. Naar verluid zal deze op 11 november gelanceerd worden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)