Nieuws, Trending

Telegram ziet af van publiekelijk uitbrengen eigen crypto

Telegram gaat haar crypto tokens (ICO) toch niet verkopen aan het grote publiek laat The Wall Street Journal weten. Ze laten weten dat de 2 eerdere ICO’s al meer dan genoeg geld hebben opgehaald en ze niet meer nodig hebben. 


1.7 miljard dollar opgehaald in private crypto verkoop

Begin dit jaar liet Telegram weten haar eigen cryptomunt op de markt te gaan brengen. Dit om de ontwikkeling van de messenger App van Telegram en een eigen blockchain platform genaamd ‘Telegram Open Network” (TON) te financieren. Om genoeg geld op te halen zou dit gebeuren in 2 stappen. De eerste stap is volgens een private ICO. Dit betekende dat je pas kon investeren in de munt als je meer dan 1 miljoen dollar in zou leggen. Er is 2 keer een private coin verkoop geweest. Wat in totaal zo’n 1.7 miljard dollar opgehaald heeft.

Grote investeerders, Abramovic investeerde $300 miljoen dollar

In een eerder bericht die Newsbit plaatste was te lezen dat Miljardair Abramovic volgens verschillende bronnen zo’n $300 miljoen dollar geïnvesteerd heeft in de ICO van Telegram. Naast Abramovic zijn er andere bekende personen die geïnvesteerd hebben in de ICO van Telegram. Zo hebben de eigenaar van Qiwi (Sergei Solonin) en de eigenaar van Wimm-Bill-Dann foods (David Yakobashvili) laten weten geparticipeerd te hebben in de crypto verkoop van Telegram. Hieronder is het voorgaande artikel te lezen over de ICO van Telegram.
Telegram haalt $850 miljoen op in tweede ronde van ICO

Telegram is verbannen in Rusland

Eerder deze week kreeg Telegram slecht nieuws te horen. De App van Telegram is namelijk verbannen in Rusland. Dit komt omdat de eigenaar genaamd Paval Durov de versleutelde codes van de App niet aan de Russische overheid wou overhandigen. Russische media laat weten dat de verbanning van Telegram samenhangt met het uitbrengen van Cryptocurrency maar dit spreekt Telegram tegen.