toncoin
Altcoin, Toncoin

Telegram’s toncoin verliest plots miljarden aan marktwaarde

Het aan Telegram verwante Toncoin (TON) verloor afgelopen woensdag uit het niets miljarden dollars aan marktkapitalisatie, zonder dat de koers aangetast werd. De speculatie binnen de crypto-gemeenschap over deze opmerkelijke ontwikkeling was groot, totdat het project na enkele uren de oorzaak van de koersval onthulde.

Toncoin verliest $7 miljard in waarde

Woensdag aan het begin van de avond kreeg de marktwaarde van Toncoin uit het niets een flinke dreun te verwerken.

De marktkapitalisatie daalde in een oogwenk met een astronomisch totaal van meer dan $7 miljard. Specifiek ging de marktkapitalisatie van boven de $22,6 miljard onderuit naar grofweg $15,6 miljard. 

Dankzij de daling werd Toncoin zelfs uit de top 10 geschopt, ten gunste van Cardano (ADA). De marktkapitalisatie wordt berekend door de koers te vermenigvuldigen met het aantal circulerende munten. 

Opmerkelijk genoeg ging de koers van toncoin niet significant onderuit tegelijkertijd met de val van de marktwaarde. Dit betekent automatisch dat er is gesleuteld aan het aantal circulerende munten. Aangezien er nog geen enkele berichtgeving hierover was vanuit het project zelf, waren veel crypto-bezitters destijds sceptisch.

Later in de avond informeerde het project alsnog over de ontwikkeling, middels een bericht op socialmediaplatform Telegram. The Open Network schreef dat data-aggregatoren het circulerende TON-aanbod nu anders bijhouden. De toncoins in het bezit van Telegram, The Open Network Foundation en het TON Believers Fund worden nu uitgesloten bij het berekenen van de totale marktkapitalisatie.

De wijziging zou zijn ingevoerd om in lijn te zijn met de ‘’industriepraktijk’’ en volgde op een grondige beoordeling van de gegevens van de TON-blockchain.

Dankzij de forse koersval van Shiba Inu van de afgelopen dagen heeft Toncoin zich inmiddels weer verzekerd van een plekje binnen de top 10, al zij het wel achter Cardano.

TON’s Telegram verbintenis

De TON-blockchain werd in 2018 gelanceerd door de oprichters van Telegram. In 2020 werd de populaire berichtenapp gedwongen het project te verlaten vanwege een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Sindsdien werd het project voortgezet door een gemeenschap van onafhankelijke ontwikkelaars en hernoemd naar The Open Network.

Hoewel Telegram zijn handen van het project heeft afgehaald, blijft het nauw verbonden met het netwerk. Deze verbintenis is de afgelopen maanden tot een hoger niveau getild met de lancering van een advertentieplatform op het TON-netwerk. Dit was een grote boost voor de koers van TON, waardoor begin april voor het eerst de top 10 werd binnengestormd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Toncoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken