NFT Virtual Land
Regulatie

Tencent sluit NFT-platform af

Tencent, de techreus uit China, heeft naar verluidt één van de 2 NFT-platforms moeten sluiten. Dit vanwege de dalende verkopen en het monetaire beleid vanuit de Chinese overheid.

NFT-platforms in problemen

Dit betekent niet dat hun andere NFT-platform niet in de problemen zit. Waar de ene nu al gesloten is, worstelt de ander ook om overeind te blijven. Naar verluidt zijn de NFT-verkopen in China sinds mei aanzienlijk aan het afnemen. Hiermee ook de omzet van de handelsplatforms die deze transacties mogelijk maken.

Het helpt dan ook zeker niet mee dat de Chinese overheid steeds strenger is gaan handhaven. Momenteel worden kopers verboden om NFT’s na hun aankoop in privétransacties te verkopen, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn geworden. Het ontbreken van een secundaire markt doodt elke kans om winst te maken op deze digitale verzamelobjecten.

Snel aandacht van overheid

In een hele korte tijd wisten NFT’s ook in China enorme tractie te vinden. Verschillende grote techgiganten zoals Alibaba en Tencent toonde snel al hun interesse voor de nieuwe industrie. Met de stijgende populariteit kreeg het echter ook al vrijwel direct de aandacht van de overheid, die beleggers heeft gewaarschuwd op hun hoede te zijn voor fraude in verband met deze NFT’s.

Ook zijn diverse sociale mediagiganten in China begonnen met het verwijderen van NFT-gerelateerde accounts, voornamelijk uit angst voor een eventueel hardhandig optreden door de overheid. Een voorbeeld hiervan is de lancering van een NFT-platform door Alibaba, die kort daarna van het internet is verdwenen.

Deze nog relatief nieuwe technologie is echter niet in China verboden. Waar allerlei crypto-transacties niet meer in het land mogen worden uitgevoerd, mogen inwoners gewoon NFT’s legaal aanschaffen. Er wordt echter erg voorzichtig gehandeld, vanwege een mogelijk hard optreden vanuit de overheid. Dit belemmert uiteraard de innovatie van de technologie in het land.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85