Terra, Luna
Altcoin, Terra Classic

Terra Classic Community Stemt voor Beëindiging van Token Minting

Na een stemperiode van een week, afgesloten op 21 september, heeft circa 59% van de gemeenschap van Terra Classic zich uitgesproken voor het beëindigen van alle activiteiten omtrent het slaan van tokens. Ongeveer 40% stemde tegen het voorstel en iets minder dan 7% van de stemmers onthield zich van stemming.

De val van Terra

Ruim een jaar geleden maakte Terra Luna een spectaculaire val mee, wat resulteerde in een grootschalige crisis op de markten voor cryptocurrency. Nadat de stablecoin van het project zijn peg verloor – wat betekent dat de waarde niet langer gekoppeld was aan een stabiele reserve of een andere waarde zoals de dollar – stortte het gehele project in elkaar. Terra, ooit de vierde grootste stablecoin, kelderde naar een waarde van slechts ongeveer $0.13, en de waarde van LUNA reduceerde tot een fractie van een cent.

Opkomst van Terra Classic

Uit de restanten van het Terra-ecosysteem rees de Terra Classic gemeenschap op als een onafhankelijk netwerk dat staking van LUNA op zijn blockchain mogelijk maakte. Ondanks de ineenstorting van het oorspronkelijke netwerk, handhaaft Luna volgens CoinGecko nog altijd een geschatte marktkapitalisatie van net iets boven de $361 miljoen.

Samenwerking met Binance en nieuwe voorstellen

In het kielzog van deze ontwikkelingen ontving het project een aanzienlijke impuls in januari, toen Binance akkoord ging met het ondersteunen van een netwerkupgrade die het her-minten van verbrande (geburnde) Terra Luna Classic (LUNC) tokens zou tegengaan. Dit voorstel kreeg de steun van een significante meerderheid van de netwerkgebruikers, met 66% van de stemmers voor de wijziging en ongeveer 96% die instemde met de upgrade.

In het meest recente voorstel benadrukte de Terra Classic gemeenschap dat deze ontwikkeling “de weg vrijmaakt voor instituties zoals Binance om USTC te burnen”, met het besef dat alle vormen van minten en her-minten zijn beëindigd. Burnen houdt in dat een cryptocurrency token uit de circulatie wordt genomen en naar een wallet wordt verzonden waaruit het nooit meer kan worden opgehaald.

Data van CoinGecko wijst uit dat Binance verantwoordelijk is voor circa 26% van het totale handelsvolume van LUNC en dat er naar schatting nog steeds 5,8 triljoen LUNC tokens in omloop zijn.

Conclusie

Na een turbulent jaar, gekenmerkt door de spectaculaire ineenstorting van Terra Luna en de opkomst van Terra Classic, heeft de gemeenschap besloten alle minting-activiteiten te staken, met 59% van de stemmen voor dit besluit. Dit volgt op eerdere ontwikkelingen en samenwerkingen, waaronder de ondersteuning van Binance voor een upgrade om het her-minten van verbrande tokens te voorkomen.

Ondanks deze ontwikkelingen en veranderingen, blijft er aanzienlijk handelsvolume en zijn er nog triljoenen LUNC tokens in omloop. De recente besluiten markeren een significante stap vooruit en openen nieuwe mogelijkheden en richtingen voor het project en zijn gemeenschap.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Terra Classic of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten