Altcoin Nieuws

Terra LUNA Classic burn-belasting van 1,2 procent is live

Na weken van voorbereiding en enthousiasme, is het verbrandingsmechanisme binnen Terra LUNA Classic (LUNC) eindelijk live. Dit betekent dat iedere transactie op de blockchain vanaf nu geconfronteerd wordt met een belasting van 1,2 procent. Die belasting gaat regelrecht op de digitale brandstapel om de supply te verminderen.

Wat is hier de bedoeling van?

Na het grote Terra-debacle van afgelopen mei, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging, is de LUNA supply enorm uitgebreid. In een poging de TerraUSD (UST) stablecoin is er vrijwel onbeperkt LUNA bijgedrukt, dat meteen verkocht werd om de koers van UST op te drijven. Het is ze destijds echter niet gelukt om de koppeling met de Amerikaanse dollar te herpakken. Daarna leek het project dood, maar gingen een aantal enthousiastelingen aan de slag met een doorstart.

Die doorstart heeft Terra LUNA Classic en één van de problemen waar ze nu nog mee zitten is de enorme supply aan tokens. Momenteel is er 6,9 biljoen LUNC in omloop en dit verbrandingsmechanisme moet eraan bijdragen om dat aantal terug te brengen tot 10 miljard tokens. Daarmee zou de supply vanaf dit punt met 99,82 procent moeten dalen. Een behoorlijk optimistische operatie dus, maar in de crypto-wereld kunnen we nu eenmaal niets uitsluiten.

Hoog handelsvolume

Ondanks het feit dat het algemene vertrouwen van de markt in LUNC waarschijnlijk niet hoog is na het debacle van eerder dit jaar, is het handelsvolume hoog. Dusdanig hoog, dat de token op plek 3 terug te vinden is op Binance, met een handelsvolume van 210 miljoen dollar. Gisteren kwam er ook goed nieuws voor LUNC vanuit twee grote namen van de industrie. Zowel Crypto.com als eToro hebben besloten om het nieuwe verbrandingsmechanisme te ondersteunen.

Eerstgenoemde gaat alleen bij stortingen en opnames de 1,2 procent rekenen om die vervolgens te verbranden. Het grote eToro is van plan om mogelijk ook de handel in LUNC te voorzien van een belasting van 1,2 procent. Wat dat zal doen voor het handelsvolume is lastig te voorspellen, maar het maakt het op zeker een stuk minder aantrekkelijk om bij eToro in LUNC te handelen.

Altcoin nieuws

Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht? Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht?
Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken Terraform labs gaat de locatie van Do Kwon niet bekend maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten