Politie
Altcoin

Terra oprichter deed verdachte overdracht van 3313 BTC na arrestatiebevel

Terwijl Interpol hard op zoek is naar de oprichter van Terra, is er een verdachte overdracht van een enorm aantal Bitcoins ontdekt. Deze overdracht is waarschijnlijk gedaan door Do Kwon en vond direct plaats nadat zijn arrestatiebevel was uitgevaardigd.

Kort nadat de Zuid-Koreaanse politie een arrestatiebevel uitvaardigden voor de oprichter van Terra, werden er plotseling 3313 BTC overgedragen naar twee crypto beurzen, zo meldde nieuwswebsite Coindesk.

Do Kwon verstuurt 66 miljoen dollar aan Bitcoin

Aangezien 1 Bitcoin nu ongeveer 20.200 dollar kost betekent dit dat Do Kwon een transactie heeft gedaan van meer dan 66 miljoen dollar. De transacties werden gedaan vanuit een crypto wallet van de Luna Foundation Guard, die is gemaakt op 15 september. Dat is een dag nadat het arrestatiebevel was uitgevaardigd. CoinDesk schrijft hierover het volgende:

“De wallet van de Luna Foundation Guard (LFG) die plotseling op 15 september werd gecreëerd op Binance. Ongeveer 3313 BTC werd overgebracht naar Kucoin- en OKX-wallets.

– CoinDesk Korea

Transacties bevriezen

Zuid Korea heeft direct stappen ondernomen om de tegoeden die verband houden met Do Kwon te bevriezen. De politie heeft direct een verzoek gestuurd naar zowel KuCoin en OKX om de 3313 Bitcoins te bevriezen.

Volgens CoinDesk Korea bevroor KuCoin 1.354 BTC, terwijl OKX het verzoek negeerde omdat de 1.959 mogelijk al naar een andere beurs waren verplaatst.

Do Kwon zegt nog steeds dat hij niet op de vlucht is

Ondertussen, blijft Do Kwon roepen dat hij niet op de vlucht is. Ook deze week schrijft hij weer op Twitter dat hij niet op de vlucht is voor de autoriteiten. Hij zegt ‘nul moeite’ te doen om zich te verstoppen.

Vertel vertelt de oprichter van Terra dat hij niet geloofd dat Interpol een ‘red notice’ heeft uitgevaardigd. Hij vertelt dat hij zijn naam niet terug kan vinden op de lijst van Interpol en dat hij dus niet bang is opgepakt te worden. Of hij snel opgepakt gaat worden is echter nog maar de vraag. Iemand met het kapitaal van Do Kwon heeft immers de mogelijkheden om zichzelf snel te verplaatsen.

Altcoin nieuws

Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving