interpol
Altcoin

Terra oprichter Do Kwon doet “nul moeite” om zich te verbergen voor Interpol

Terra oprichter Do Kwon wordt gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar geeft zelf aan zich niet te verstoppen. In een bericht op maandag zegt Do Kwon dat het goed mogelijk is dat leden van de gemeenschap hem de afgelopen weken hebben gespot op straat of rond winkelcentra.

“Ik doe nul moeite om mezelf te verstoppen”

Do Kwon heeft zijn één miljoen volgers duidelijk gemaakt dat hij zijn naam niet heeft teruggevonden op de lijsten van Interpol. Maar, daar moet bij vermeld worden dat niet alle namen op de lijst publiek zijn. Interpol kiest er altijd voor om bepaalde namen achter te houden voor het grote publiek, al zou dat in het geval van Do Kwon vreemd zijn, gezien iedereen de situatie kent. “Ik schrijf code in mijn woonkamer. Ik doe nul moeite om mezelf te verstoppen”, zo schrijft Do Kwon.

Op het moment dat Do Kwon de berichten publiceerde stond zijn locatie op Twitter op Singapore. Maar uit een rapportage van Reuters van 17 september blijkt dat hij dat land al lang en breed verlaten heeft. Do Kwon is geboren in Zuid-Korea, waar het in principe verboden is om twee nationaliteiten aan te houden, maar het is onbekend of Do Kwon een paspoort voor een ander land heeft. Het is goed mogelijk dat hij dit de afgelopen maanden of jaren onder de radar geregeld heeft.

Do Kwon gelooft er niets van

Het is duidelijk dat Do Kwon niet gelooft dat Interpol daadwerkelijk een ‘Red Notice’ heeft uitgevaardigd. In principe geeft dat lokale politie de mogelijkheid om Do Kwon op te pakken als ze hem op het spoor komen. Mocht Do Kwon daadwerkelijk in Singapore zitten, dan kan dit een manier zijn om hem op te pakken. Zuid-Korea heeft namelijk in principe geen uitleveringsovereenkomst met Singapore.

Do Kwon zelf vindt het echter vreemd dat zijn naam niet op de publieke lijst van Interpol staat. Al is het goed mogelijk dat ze hem eerst proberen te pakken zonder deze informatie publiek te maken, om hem niet het gevoel te geven dat hij moet ontsnappen. Iemand met het kapitaal van Do Kwon heeft immers de mogelijkheden om zichzelf snel te verplaatsen.

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?