Elon Musk
Dogecoin

Tesla en Musk vrijgesproken: Rechter verwerpt Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard

Enkele tijd geleden werden Elon Musk en zijn bedrijf Tesla aangeklaagd voor vermeende manipulatie van de koers van Dogecoin (DOGE).

De aanklagers beweerden dat ze door deze manipulatie maar liefst $258 miljard aan schade hadden geleden. Een federale rechtbank in de Verenigde Staten heeft de zaak echter nu verworpen.

Rechter verwerpt beschuldigingen tegen Musk: Tweets over Dogecoin niet ernstig genoeg

Op 29 augustus verwierp rechter Alvin Hellerstein van het Southern District of New York de zaak tegen Elon Musk en Tesla. De aanklacht was gericht op Musk’s tweets, waarin hij onder andere suggereerde dat hij de officiële CEO van Dogecoin zou worden en sprak over het idee om een Dogecoin fysiek naar de maan te sturen met een SpaceX-raket.

De aanklagers beweerden dat deze uitlatingen de prijs van Dogecoin met meer dan 36.000% deden stijgen over een periode van twee jaar, waarna de koers instortte. Volgens hen had Musk hierdoor een “piramidespel” opgezet rond de cryptomunt.

Musk en zijn advocaten noemden de beschuldigingen eerder al “fantasie” en vroegen om de zaak te seponeren, wat uiteindelijk gebeurde. Rechter Hellerstein oordeelde dat de uitspraken van Musk niet serieus genomen konden worden door “redelijke investeerders”.

Elon Musk benadrukt voorkeur voor Dogecoin

Sinds de crash van de cryptomarkt in 2022 is het lange tijd stil geweest rondom Dogecoin en Elon Musk. In een recent interview bevestigde de ondernemer echter dat zijn interesse in crypto’s, en in het bijzonder Dogecoin, nog steeds aanwezig is.

Musk sprak tijdens het interview over de intrinsieke waarde van Bitcoin (BTC) en benadrukte dat hij waarde ziet in zowel Bitcoin als andere digitale valuta’s. Hij gaf opnieuw aan een speciale voorkeur te hebben voor Dogecoin, vooral vanwege zijn liefde voor honden en memes. Musk bezit zelf ook een Shiba Inu, hetzelfde hondenras als de mascotte van Dogecoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt