Tesla
Beurs, Tech

Tesla koers stijgt met bijna 19% na publicatie sterke kwartaalcijfers

Tesla, de wereldwijde koploper in elektrische voertuigen, zorgt voor opschudding op de aandelenmarkt. Het bedrijf van Elon Musk heeft vandaag zijn kwartaalcijfers gepubliceerd, die positief werden ontvangen door investeerders en een forse stijging van het aandeel veroorzaakten.

Cijfers onder de loep

In de uren na de publicatie van de resultaten steeg het Tesla-aandeel met bijna 19%. Dit gebeurde ondanks een lagere omzet van $25,18 miljard, terwijl analisten $25,4 miljard hadden verwacht. Toch was dit cijfer een verbetering ten opzichte van de $25,05 miljard van het vorige kwartaal en de $23,4 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De aangepaste winst per aandeel (EPS) overtrof de verwachtingen met $0,72, waar analisten $0,60 hadden verwacht.

Ook het aantal leveringen van voertuigen in het derde kwartaal was indrukwekkend: Tesla leverde 462.890 voertuigen, een stijging van 6,4% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit is ook een aanzienlijke verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. CEO Elon Musk heeft aangegeven dat Tesla in 2024 verdere volumegroei verwacht, met een geschatte toename van 20% tot 30%.

Lancering van goedkopere modellen

Naast de positieve kwartaalcijfers richt Tesla zich ook op nieuwe, goedkopere modellen. De ontwikkeling van de langverwachte Model 2, die naar verwachting minder dan $30.000 zal kosten, is volop in gang. Dit nieuwe model zal Tesla toegankelijker maken voor een breder publiek, vooral in vergelijking met de huidige, duurdere modellen. De lancering van de Model 2 staat gepland voor de eerste helft van 2025, wat de verwachtingen hoog doet oplopen.

Daarnaast blijft Tesla op schema met de productie van de Cybercab robotaxi, die naar verwachting in 2026 op de markt komt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk