tether, USDT
Stablecoin

Tether CEO: Het helpen van 300 miljoen banklozen is onze belangrijkste missie

In tegenstelling tot andere stablecoin-uitgevers focust Tether (USDT) zich ook op het bedienen van de banklozen. Wereldwijd gaat het volgens de cijfers om ruim 300 miljoen mensen die geen toegang hebben tot financiële dienstverlening.

Met zijn stablecoin probeert Tether mensen te helpen om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van hun lokale overheidsmunten.

De voornaamste focus van Tether

Paolo Ardoino, de kersverse CEO van Tether, claimt in gesprek met Cointelegraph zelfs dat het helpen van banklozen de voornaamste focus van het bedrijf is. Dat lijkt misschien een tikkeltje overdreven, maar zelfs als deze uitspraak voor 10 procent op waarheid berust zou het mooi zijn.

“USDT is een tool die mensen helpt op plekken die vergeten zijn door de bankenindustrie. Deze 300 miljoen mensen zijn niet interessant voor de bankenindustrie. Dit zijn fantastische mensen, maar ze kunnen geen bankrekening krijgen, omdat ze te arm zijn om geld op te leveren voor de banken”, zo vertelt Ardoino.

Door de gigantische inflatie in veel derdewereldlanden moeten mensen gedwongen op zoek naar alternatieve vormen van geld. Bitcoin kan daarin een deel van de oplossing vormen, maar Tether werkt misschien nog wel beter.

Het is immers duur om Bitcoin te versturen en ontvangen, terwijl dat voor Tether niet geldt en mensen daarmee (via de Amerikaanse dollar) ook redelijk beschermd zijn tegen inflatie. Als voorbeeld noemt Ardoino Argentinië op, waar de nationale valuta 98 procent van zijn waarde verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Is Tether hier helemaal eerlijk?

Toch blijft het de vraag in hoeverre Tether hier helemaal eerlijk is over zijn missie. Natuurlijk is het mooi dat het bedrijf mensen in dit soort landen kan helpen in hun strijd tegen de inflatie, maar vergeet niet dat Tether jaarlijks miljardenwinsten binnenhaalt.

Tether heeft ondertussen een market cap van meer dan 100 miljard dollar en dankzij de hoge rentes op Amerikaanse staatsobligaties verdienen ze daar enorm op.

Door de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank zijn die rentes opgelopen tot ~5 procent op jaarbasis. Met een market cap van 100 miljard dollar zorgt dat alleen al voor een jaarinkomen van ongeveer 5 miljard dollar.

Daar zullen ze bij Tether toch stiekem wat meer op gefocust zijn dan het helpen van de 300 miljoen mensen zonder bankrekening. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat het mooi is dat Tether hier een handje bij kan helpen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?