tether, USDT
Bitcoin

Tether creëert $2 miljard USDT en dat is bullish voor Bitcoin

Stablecoin-uitgever Tether creëerde over de afgelopen 10 dagen ruim 2 miljard dollar aan USDT. Deze ontwikkeling vond daags na de creatie van 1 miljard aan USDT plaats. Waarom doet Tether dit en wat betekent dit voor de markt?

Creatie van Tether en stijgingen van Bitcoin

De creatie van nieuwe Tethers wordt over het algemeen vaak gevolgd door enorme koersstijgingen van Bitcoin.

Waarom?

Omdat Tether in principe gebruikt kan worden als “droog poeder” om extra Bitcoin of andere munten in te kopen. Tether creëert meestal een nieuwe voorraad op het moment dat zij verwachten dat er extra vraag naar de stablecoin zal ontstaan.

In principe is het een bullish signaal als er meer Tethers in omloop komen en de market cap van de stablecoin stijgt.

Ook omdat Tether een deel van zijn winst gebruikt om in Bitcoin te investeren. Momenteel gaat het om 15 procent van de winst en ook daar profiteert Bitcoin momenteel enorm van.

Bitcoin herstelt van de paniek

Ondertussen is de Bitcoin koers herstellende van de paniek die ontstond op 3 januari, nadat we plotseling met 7 procent omlaag klapten.

Op het moment van schrijven is Bitcoin alweer terug op het niveau van 43.600 dollar en lijkt het bullish momentum weer terug. Over de afgelopen 24 uur staat er een stijging van 1,07 procent op de borden en over de afgelopen zeven dagen zelfs een stijging van 2,63 procent.

Handelsveteraan Tone Vays voorspelt een “grote pump” voor de Bitcoin koers, waarbij de piek uiteindelijk op 48.628 dollar moet uitkomen.

De populaire analist Ali Maritnez ziet een vergelijkbaar patroon, waarbij de Bitcoin koers uiteindelijk ook rond dat niveau van 48.000 dollar moet uitkomen. Dat zou een behoorlijke stijging opleveren vanaf de huidige niveaus.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform