Stablecoin

Tether lanceert stablecoin USDT op blockchain Algorand

De bekende stablecoin Tether (USDT) heeft zijn door de Amerikaanse Dollar ondersteunde stablecoin op de Algorand blockchain gezet. Deze blockchain werkt door een Proof-of-Stake (PoS) methode.


Fractie van de kosten

Volgens Tether is de overgang op de blockchain van Algorand een grote vooruitgang. Zo is de bevestigingstijd op deze blockchain slechts zo’n 4 seconde en zijn de transactiekosten slechts een fractie van een procent.

Hierdoor worden handelaren in staat gesteld hun transactie snel af te ronden. Ook voor de tegenpartij biedt dit een groot voordeel; het werkt namelijk risicoverlagend. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie.


Eerste stablecoin op Algorand blockchain

Naar verluidt is Tether met haar USDT token de eerste stablecoin die op de blockchain van Algorand is gelanceerd. USDT is al gelanceerd op meerdere blockchains, namelijk die van Ethereum, EOS, TRON (TRX) en meer.

Momenteel is USDT de grootste stablecoin met een marktwaarde van $4.6 miljard. In de afgelopen 24 uur is er voor circa 46 miljard verhandeld met de stablecoin.

Hierdoor lijkt het erop dat de stablecoin langzamerhand steeds meer tractie begint te krijgen. Dit komt doordat steeds meer (grote) financiële instellingen, waaronder ook banken, onderzoek doen naar onder andere stablecoins.