TONcoin
Stablecoin

Tether kent vliegende start op TON blockchain

Enkele dagen geleden kondigde Tether een samenwerking aan met de TON Foundation om USDT en XAUT op de blockchain van Telegram te lanceren. Dat lijkt een succes, want op dit moment leeft er al meer dan 60 miljoen dollar aan USDT stablecoins op de TON blockchain.

Daarmee staat TON op plek 11 van de 16 blockchains waar USDT momenteel op leeft.

Tether CEO is enthousiast

Gisteren sprak Tether CEO Paolo Ardoino nog van een “fantastische start” van USDT op de TON blockchain. Op dat moment ging het nog om een totaal van 35 miljoen dollar aan USDT.

Dat is voor Tether fantastisch, omdat zij momenteel ongeveer 5 procent op jaarbasis verdienen over iedere USDT die zij uitgeven.

Die 5 procent is immers het rendement dat Amerikaanse staatsobligaties momenteel uitbetalen. Tether houdt een groot deel van zijn portfolio aan in Amerikaanse staatsobligaties, waardoor zij momenteel “goud geld” verdienen over hun market cap.

Zodoende is het natuurlijk logisch dat Ardoino razend enthousiast is over de inmiddels 60 miljoen dollar aan USDT op de TON blockchain van Telegram.

Bijzondere samenwerking

In theorie is de samenwerking tussen Tether en Telegram een hele bijzondere. Gebruikers van Telegram hoeven in principe alleen maar berichten te versturen om USDT te kunnen versturen.

“Je hebt geen blockchain-adres nodig en hoeft geen nieuwe app te downloaden”, zo liet Telegram weten.

Dat zou het makkelijker moeten maken voor mensen in landen die worden geplaagd door hoge inflatiecijfers. Zij kunnen dankzij de samenwerking tussen Tether en Telegram heel eenvoudig Amerikaanse dollars verzamelen.

Met die Amerikaanse dollars kunnen zij zichzelf in ieder geval gedeeltelijk beschermen tegen inflatie. Het is natuurlijk geen Bitcoin, maar ten opzichte van andere overheidsmunten presteerde de Amerikaanse dollar de afgelopen jaren fantastisch.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Toncoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP