Bitcoin Nieuws

Texaanse Bitcoin-mining kan in 2023 vijf keer zoveel stroom vragen

De Amerikaanse staat Texas krijgt te maken krijgt met een snelle toestroom van Bitcoin-mining. Hierdoor zou de elektrische infrastructuur de verwachte 5.000 megawatt (MW) aan extra stroombehoefte van de industrie tegen 2023 moeten ondersteunen.


Enorme toename stroomverbruik in toekomst

De Bitcoin-miningindustrie in Texas verbruikt momenteel ongeveer 500 tot 1.000 MW aan stroom. De Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) verwacht dat de vraag tegen 2023 wel eens zou kunnen vervijfvoudigen. Het heeft naar verluidt 3.000 tot 5.000 MW extra gepland.

Deze uitbreiding komt op een moment dat de Lone Star State van plan is de thuisbasis te worden van 20% van ’s werelds Bitcoin-miningactiviteiten. Texas is de bestemming bij uitstek voor Bitcoin-miners sinds de Chinese overheid eerder dit jaar Bitcoin-mining officieel verbood.

De regering van de staat heeft geprofiteerd van het verbod van China door van Texas een toevluchtsoord te maken voor cryptominers. Zij kunnen nu profiteren van een belastingvermindering van tien (10) jaar, omzetbelastingkredieten en door de staat gesponsorde opleidingen voor werknemers.

Sommige Texanen zijn echter bezorgd dat het bestaande elektriciteitsnet niet kan worden verbeterd. ERCOT’s beheer van het elektriciteitsnet van de staat kwam in februari 2021 onder zwaar toezicht te staan toen black-outs de regio teisterden tijdens een extreme koudegolf. Hierdoor kwamen ongeveer vijf (5) miljoen inwoners dagenlang zonder stroom te zitten.

ERCOT had op 19 november een rapport uitbracht. Het rapport heeft echter niet het vertrouwen kunnen wekken dat de problemen met het netwerk zijn opgelost. Texas Observer verslaggever Amal Ahmed tweette op 22 november het volgende:

“Het nieuwe seizoensbeoordelingsrapport van ERCOT lijkt erop te wijzen dat, niet verrassend, het agentschap zijn aanpak helemaal niet heeft veranderd om zich echt voor te breiden op extremen.”

Stabiliteit van het netwerk

Sommige miners hebben geprobeerd de angst van de bewoners over de mogelijke belasting van de hulpbronnen weg te nemen. De Texas Standard meldde op 21 oktober dat sommige Bitcoin-miners hebben samengewerkt met lokale energiebedrijven. Het doel was om de stabiliteit van het netwerk te garanderen.

Ondertussen zijn verschillende anderen van plan om volledig hernieuwbare en potentiële alternatieve energiebronnen te gebruiken. Bijvoorbeeld aardgasfakkels, aangezien de miningactiviteiten van Bitcoin steeds groener worden.

Er zijn momenteel geen voorstellen van de Texaanse staatsregering om om te gaan met potentiële problemen die kunnen voortvloeien uit de toename van de elektrische vraag van crypto miners. Zoals voorgesteld door de Texas Standard, zouden miners flexibel kunnen zijn in het uitschakelen van hun hardware. Het faat dan met name om periodes van piekvraag. Ook een premie per kilowattuur zouden ze kunnen aanrekenen als ze willen aanblijven tijdens periodes van piekvraag.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten