Thailand Vlag Bitcoin BTC
Regulatie

Thailand biedt belastingvoordelen voor uitgevers van investeringstokens

De regering van Thailand verwacht dat het aanbieden van investeringstokens in de komende 2 jaar meer dan 3,7 miljard dollar kan opleveren.

Belastingvrije uitgifte van investeringstokens

De regering van Thailand wil de groei van de digitale activasector benutten door belastingvrije uitgifte van digitale tokens voor investeringen toe te staan.

Het Thaise kabinet heeft ingestemd met het afschaffen van de vennootschapsbelasting en de belasting over de toegevoegde waarde (btw) voor bedrijven die investeringstokens uitgeven.

Op 7 maart kondigde de plaatsvervangend regeringswoordvoerder Rachada Dhnadirek aan dat bedrijven toegang zullen krijgen tot alternatieve methoden om kapitaal aan te trekken via investeringstokens.

Volgens Rachada verwacht de regering dat het aanbieden van investeringstokens in de komende twee jaar 128 miljard Thaise baht ($3,7 miljard) zal genereren. De staat heeft het potentiële verlies aan belastinginkomsten geschat op 35 miljard baht ($1 miljoen).

Thailand heeft verschillende maatregelen genomen om de lokale belastingregels met betrekking tot crypto te verduidelijken. Aanvankelijk stelden de autoriteiten voor om begin 2022 een vermogenswinstbelasting van 15% in te voeren voor investeerders. Echter schrapte de regering vervolgens haar plannen en stelde het cryptohandelaren enkele maanden later vrij van de 7% btw op geautoriseerde exchanges.

Regelgeving in Thailand

Vorig jaar hebben lokale regelgevers gewerkt aan bredere crypto regelingen. In maart 2022 verbood Thailand’s Securities and Exchange Commission (SEC) het gebruik van cryptocurrencies voor betalingen.

Terwijl de Thaise SEC blijft werken aan strengere crypto-regelgeving om investeerders te beschermen, werd er in januari 2023 gemeld dat de financiële toezichthouder nieuwe regels voor cryptobewaringsdiensten hadden geïntroduceerd. Volgens de nieuwe regels moeten alle cryptobewaarders een noodplan hebben in geval van onvoorziene gebeurtenissen.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken