Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Thailand laat 15% vermogenswinstbelasting op cryptovaluta achterwegen

Thailand heeft inmiddels officieel besloten om de 15% vermogenswinstbelasting op cryptocurrency voor ten minste voorlopig op te schorten. Het voorstel, dat eerder dit jaar werd gepresenteerd, riep veel oppositie op, maar het lijkt erop dat er toch een soort cryptotaks zal worden ingevoerd.


Aanscherpen toezicht op cryptomarkt

In eerste instantie was de belastingdienst uit Thailand van plan om het toezicht op de handel in cryptocurrencies aan te scherpen. De markt is inmiddels zo groot geworden dat dit nodig bleek. Om dit toezicht goed uit te voeren, hadden ze het plan om 15% belasting op de cryptowinsten te innen. Dit laatste is nu van tafel. Volgens diverse belanghebbenden zouden hoge belastingen de ontwikkeling van de sector kunnen afremmen.

De plannen van de Thaise ministeries bleken dan ook niet geheel waterdicht. Er waren veel onduidelijkheden over de belastingen die geheven zouden worden en hoe dit proces ten werk zou gaan.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Belastingen op crypto-winsten

Wereldwijd zijn regelgevers gericht op belastingen op cryptocurrency-winsten, beleggersbescherming en het tegengaan van witwaspraktijken. De cryptomarkt heeft dan ook in de afgelopen jaren veel populariteit meegemaakt.

Alhoewel meerdere landen bezig zijn met een vorm van belasting, wordt dit vaak uitgesteld door de weerstand die geleverd wordt hierop. Het is nog niet bekend of Thailand in de toekomst wel deze vorm van belasting gaat innen, en zo ja, hoe hoog dat percentage komt te liggen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten