Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Thailand verbiedt gebruik van cryptocurrencies voor betalingen

Thailand’s Security and Exchange Commission heeft aangekondigd dat het vanaf 1 april 2022 een verbod zal invoeren op crypto als betaalmiddel. Het blijft echter wel een legale beleggingsoptie, waardoor er geen geheel crypto-verbod komt.


Risico’s voor economie van het land

In een verklaring op woensdag zei de toezichthouder dat cryptocurrencies de stabiliteit van het financiële systeem kunnen aantasten. Dit brengt risico’s met zich mee voor de economie van het land.

Andere risico’s waarop de SEC de aandacht vestigt, zijn waardeverlies als gevolg van prijsvolatiliteit, cyberdiefstal en het lekken van persoonsgegevens. De toezichthouder voegde eraan toe dat cryptocurrencies zoals Bitcoin kunnen worden gebruikt als een instrument voor het witwassen van geld.

Deze stap sluit aan bij eerdere besprekingen tussen de SEC en de Bank of Thailand. De twee entiteiten hebben eerder de voordelen en risico’s van crypto afgewogen. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat crypto-bedrijven gereguleerd moeten worden.

Hoewel de beperkingen op cryptobetalingen op 1 april van kracht worden, hebben exploitanten van digitale activa-bedrijven die dergelijke diensten aanbieden tot eind april de tijd om aan de nieuwe regels te voldoen, aldus de Thaise toezichthouder. Dit omvat onder andere het stoppen van alle advertenties waarin cryptobetalingen worden gevraagd en het waarschuwen van klanten tegen het gebruik van crypto voor hetzelfde.

Het agentschap benadrukte dat zowel zij als de Bank of Thailand “de voordelen zien van verschillende technologieën achter digitale activa zoals blockchain en benadrukken en het gebruik van technologie ondersteunen om innovatie te bevorderen.”

De toezichthouder voegde eraan toe dat het het gebruik van crypto voor beleggingsdoeleinden niet verbiedt.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Thailand en Crypto

De aankondiging van vandaag zal waarschijnlijk een klap zijn voor veel Thais die cryptocurrencies bezitten. Volgens een Bloomberg-rapport dat de gegevens van de Thaise overheid citeert, is de waarde van digitale activa in handen van burgers vanaf januari 2022 gestegen. Momenteel heeft de digitale activa een waarde van114,5 miljard baht (3,4 miljard dollar). De waarde was 9,6 miljard baht slechts een paar jaar geleden.

De Tourism Authority of Thailand koesterde ook de hoop dat cryptocurrencies zouden helpen rijke toeristen aan te trekken om de post-pandemische economie van de natie te stimuleren. TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zei afgelopen november.

“Crypto is de toekomst. We moeten dus van Thailand een crypto-positieve samenleving maken om deze groep kwaliteitstoeristen te verwelkomen.”

Tegelijkertijd zullen nieuwe belastingverlichtende maatregelen de vrijstelling van een belasting op de toegevoegde waarde (btw) van 7% op crypto-handel op gereguleerde beurzen omvatten. De maatregelen zijn van april 2022 tot december 2023 van kracht.

Daarvoor liet het Thaise ministerie van Financiën eerdere plannen varen om een bronbelasting van 15% te heffen op cryptotransacties. Het betekent dat cryptohandelaren hun jaarlijkse verliezen zullen kunnen compenseren met winsten die in hetzelfde jaar zijn gemaakt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten