Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Thaise Regeringspartij MP: Crypto-belasting kan investeerders afschrikken

De commissie voor monetaire zaken, financiën, financiële instellingen en de financiële markt in Thailand heeft recentelijk een online vergadering gehouden. In deze vergaderingen werden de verschillende aspecten van een eventuele crypto-belasting besproken.


Belasting kan markliquiditeit doen verminderen

Watanya Wongopasi, een regeringspartijlid van het parlement, plaatste een geschreven samenvatting van de online vergadering op haar Facebook-pagina.

Gedurende de bijeenkomst merkte Paiboon Nalinthrangkurn, de voorzitter van de Federation of Thai Capital Market Organizations, op dat een belasting op de handel in aandelen en digitale activa de marktliquiditeit met wel 40% zou kunnen verminderen. Hij waarschuwde ook dat hoge belastingen buitenlandse en kleine investeerders zouden afschrikken om überhaupt enige vorm van handel te drijven.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Focus Thailand ligt nog op aandelenmarkt

De CEO en oprichter van iTAX, Yutthana Srisavat, heeft op zijn beurt een andere vorm van belasting voorgesteld: een belasting over de toegevoegde waarde, in plaats van een handelsbelasting. Tevens maakte Srisavat duidelijk dat het gedecentraliseerde karakter van crypto het extreem moeilijk maakt om informatie over kopers en verkopers te verzamelen, waardoor het bijna onmogelijk is om belastinginformatie te verzamelen.

De Thaise accijnsafdeling, die dit soort belasting kan invoeren, heeft laten weten dat ze momenteel hun focus voornamelijk hebben liggen op de aandelenmarkt. Ze laten echter wel weten dat ze de cryptomarkt momenteel zorgvuldig aan het onderzoeken is. Wellicht komt er in de (nabije) toekomst meer informatie vanuit hun kant.

Het is nog niet bekend wat de volgende stap zal gaan zijn in Thailand omtrent cryptocurrencies of de blockchain-technologie. Toch is crypto-belasting een groot onderwerp geworden in het land. Eerder had de regering een belasting van 15% voorgesteld, op alle cryptowinsten. Hier is echter enige kritiek op gekomen, waardoor het nog eens goed besproken en onderzocht moet worden. Het is afwachten wat de volgende stap zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten