Regulatie Nieuws

Thaise SEC van plan om crypto-regels aan te scherpen

Thailand wil zijn huidige vorm van cryptoregulering gaan herzien, in de nasleep van het FTX-fiasco. Het plan is om de regels aan te gaan scherpen en zich hiermee te concentreren op de bescherming van Thaise beleggers.

Kwetsbare markt

De Bangkok Post heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de Thaise Securities & Exchange Commission (SEC) een strengere regelgeving wil gaan hanteren. Dit om de wereldmarkt te weerspiegelen.

Ook werd de bezorgdheid van de toezichthouders geuit over de recente trends in crypto-reclame en dan met name het gebruik van zogenoemde ‘finfluencers’ om hun boodschap over te brengen. Het gebruik hiervan kan ervoor zorgen dat er veel misleid wordt tot wellicht onnodige investeringsrisico’s. De digitale activa-industrie wordt dan ook door de Thaise toezichthouders als kwetsbaar beschouwd en heeft hierom toezicht nodig.

Bescherming van beleggers

De bescherming van beleggers werd door de SEC nog eens benadrukt. Er is dan ook een werkcommissie opgericht, met zowel ambtenaren als particuliere belanghebbenden om relevante wijzigingen in de al bestaande regelgeving te beoordelen en voor te bereiden.

Het is benoemingswaardig dat het niet de eerste keer is dat de SEC uit Thailand reageert op crypto-advertenties. In september heeft het de marktspelers al verplicht om duidelijke investeringswaarschuwingen aan consumenten te geven. Ook opende ze een openbare hoorzitting om cryptoplatforms te verbieden om digitale activabewaringsdiensten aan te bieden. Alhoewel dit verbod op uitzet- en uitleendiensten er nog niet officieel doorheen is zou het handelaren en het grote publiek in het land moeten beschermen.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden