Bangkok-Grand-Palace-Thailand
Regulatie

Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen

De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) bereidt zich voor om de beperkingen voor retailinvesteringen met betrekking tot Initial Coin Offerings (ICO) te versoepelen om digitale investeringen te stimuleren.

Thailand will lokale technologische groei stimuleren

De Thaise effectentoezichthouder is bereid de limiet van 300.000 baht ($8.800) voor door activa gedekte ICO’s per persoon op te heffen. Ook is het van plan om grotere investeringen in onroerend goed en door infrastructuur ondersteunde ICO’s toe te staan. Dit maakte de SEC van Thailand officieel bekend op 30 maart.

De nieuwe maatregelen zijn bedoeld om Thailand te helpen de lokale technologische ontwikkeling te stimuleren als gevolg van de groei op de kapitaalmarkt en de digitale economie, zei de SEC, eraan toevoegend:

De herziening van de regelgeving is gericht op het verbeteren van de effectieve monitoring van digitale activatransacties. Ook moet het risico’s verminderen die van invloed kunnen zijn op investeerders, exploitanten van digitale activa en de markt.

De SEC opende een openbare hoorzitting over het plan om de investeringslimiet op te heffen en merkte op dat de nieuwe maatregelen de risicoblootstelling van beleggers zouden vergroten. De openbare raadpleging loopt tot 27 april.

De toezichthouder is van plan te eisen dat exploitanten van digitale activa toestemming vragen aan de SEC om uit te breiden naar andere bedrijven. Exploitanten van digitale activa kunnen ook extra kosten maken voor naleving van nieuwe ICO-voorschriften, merkte de SEC op.

Regelgevende wijzigingen gericht op digitale activa

Het laatste voorstel van de SEC van Thailand volgt op een aantal andere regelgevende wijzigingen die gericht zijn op de markt voor digitale activa in het land.

Begin maart lanceerde de SEC opnieuw een openbare raadpleging over haar ontwerpverordening die cryptobedrijven zou verbieden staking- en uitleentransacties aan te bieden. Eerder introduceerde de toezichthouder ook nieuwe diensten voor het bewaren van cryptovaluta, waardoor aanbieders van virtuele activaservices mogelijk een beheersysteem voor digitale wallets moeten opzetten om de veiligheid van fondsen te garanderen.