Regulatie Nieuws

Thaise SEC zit achter Crypto-exchange Bitkub aan met claims voor wash-trading

Thailands grootste crypto-exchange Bitkub staat onder toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) van het land vanwege het mogelijk vervalsen en creëren van kunstmatig handelsvolume op het platform.

Exchange in de problemen

Thai SEC neemt naar verluidt ook al juridische stappen tegen de crypto-exchange. 2 personen zouden hebben beweert dat het cryptoplatform betrokken was bij wash-trading. Dit is een proces waarbij beleggers dezelfde activa tegelijkertijd kopen en verkopen om de markt te manipuleren door volumes op te blazen.

De Thaise crypto-exchange is hierdoor bekend geworden bij de handhavingsinstanties, want het zou de 2e straf voor de crypto-exchange binnen slechts 3 maanden zijn. De voorzitter van Bitkub Capital Group Holdings, Sakolkorn Sakavee, kreeg eerder namelijk een boete van $216.000 (circa €226.000). Een jaar eerder in juli werd Sakavee van dit jaar verbannen uit leidinggevende functies in het bedrijf. Dit suggereert dat de exchange met meerdere problemen tegelijkertijd kampt.

Handelsverbod van 6 maanden

In de rechtszaak die door de Thaise SEC tegen de exchange is aangespannen, wordt een civielrechtelijke boete en en betaling van onkosten geëist van in totaal ongeveer $635.000 (circa €664.000). Ook wordt een handelsverbod van 6 maanden geëist tegen 2 medewerkers van de exchange.

In Thailand is Bitkub één van de grootste crypto-exchanges. Dagelijks wordt er voor miljoenen verhandeld op het platform. Ook wordt het platform geplaagd door regelgevende acties. De technisch directeur van de exchange, Samret Wajanasathian, kreeg eind augustus naar verluidt een boete van 8.530.383 Baht (circa €235.000) op beschuldiging van handel met voorkennis.

De crypto-exchange kreeg afgelopen maand ook een grote tegenslag toen de oudste bank van Thailand, Siam Commercial Bank, zijn financieringsplannen van $500 (€523) miljoen schrapte.

Waar Thailand ooit als één van de meest crypto-progressieve landen ter wereld werd gezien, is dat tegenwoordig anders. Verschillende toonaangevende crypto-exchanges hebben namelijk van tijd tot tijd te maken gehad met uitdagingen op het gebied van regelgeving en naleving in het land. Zelfs bedrijven als Binance en Huobi hebben moeite gehad met het naleven van de regelgeving.

Regulatie nieuws

Democraten en Republikeinen zetten SBF onder druk om voor Congres te verschijnen
Elon Musk verwijdert het Twitter-account van Kanye West
Italië overweegt 26% belasting op cryptowinsten
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten