Altcoin

Internet Archive ontvangt $10 mil aan FIL-tokens door donatie Filecoin Foundation

De Amerikaanse non-profitorganisatie The Internet Archive heeft een donatie van maar liefst $10 miljoen ontvangen aan FIL-tokens. Dit door een donatie afkomstig van de File Foundation. The Internet Archive, ofwel het digitale internetarchief, houdt een gratis toegankelijke digitaal archief bij van een enorme hoeveelheid websites, met hun tool genaamd de ‘Wayback Machine’.


50.000 Filecoin-tokens gedoneerd

De Filecoin Foundation zou inmiddels al 50.000 Filecoin-tokens (FIL) gedoneerd hebben aan het wereldwijde internetarchief. Dat is op het moment van dit artikel circa $10 miljoen waard. Met deze donatie wil de Filecoin Foundation een bijdrage leveren aan het verbeteren van het online internetarchief, waaronder de betere toegang tot zijn online bibliotheek, de aanschaf van nieuwe e-books, net als het verbreden van het aanbod van websites. Dit werd bekend na een online aankondiging van het bedrijf.

Hiernaast zijn de oprichter en de directeur van partnerschappen van The Internet Archive nu officieel toegetreden tot de raad van adviseurs van de Filecoin Foundation. Hiermee gaan zij actief advies geven over een aantal zaken bij Filecoin.


Nieuwe technologieën voor verbeteren digitale bibliotheken

Volgens de oprichter van het Internet Archive, Brewster Kahle, kunnen nieuwe technologieën zoals die van Filecoin bijdragen aan het verbeteren van digitale bibliotheken. Hierover verteld hij het volgende:

“Bibliotheken hebben eigenlijk altijd al de technologie van de dag gebruikt, of het nu spijkerschrift is in de Sumerisch-Babylonische tijd, of papyruspapier of microfilm. Tegenwoordig is het internetarchief gebouwd op harde schijven. Wij hopen dat nieuwe technologieën zoals Filecoin een revolutie teweeg zullen brengen in de opslagmarkt en deze zullen decentraliseren. Wij zijn verheugd om een samenwerking aan te gaan met een organisatie die een gelijkgestemde aanpak deelt.”

Brewster Kahle

Ruim 800 BTC ontvangen

Het wereldwijde internetarchief is er vroeg bij geweest in de crypto-wereld. Sinds 2011 accepteert de non-profitorganisatie namelijk al betalingen in Bitcoin (BTC). Sindsdien heeft de non-profitorganisatie naar verluidt al 880 BTC ontvangen op zijn openbare Bitcoin-adres. Momenteel staat hier een saldo op van circa 4.5 BTC, dat een waarde van circa $270.000 vertegenwoordigt.

Sinds de acceptatie van Bitcoin in 2011, heeft het internetarchief inmiddels de nodige stappen gezet om ook altcoins toe te staan als donatie. Hierdoor kan er nu gedoneerd worden in altcoins als Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple’s XRP en ZCash.