Bitcoin

The Motley Fool voegt Bitcoin (BTC) toe aan 10X-portfolio

The Motley Fool, een reus op het gebied van financieel en investeringsadvies, heeft laten weten dat zij voor $5 miljoen in Bitcoin (BTC) willen investeren. Naar verluidt verwachten zij dat de prijs van Bitcoin door kan stijgen tot maar liefst $500.000. Mocht dit daadwerkelijk het geval gaan zijn, dan zal de $5 miljoen investering grofweg $50 miljoen waard worden.


Aantal belangrijke redenen voor aanschaf Bitcoin

Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om zich niet specifiek te gaan richten op enkele ETF’s, die mogelijk een hoog rendement kunnen behalen. Aan deze ETF’s zit volgens het bedrijf een verhoogd risico, waardoor zij gekozen hebben nu rechtstreeks Bitcoin aan te schaffen.

Uit gegevens afkomstig van de website monitoringtool SimilarWeb, heeft The Motley Fool maandelijks ruim 87 miljoen unieke websitebezoekers en staan ze wereldwijd 5e in de beleggingscategorie. Volgens The Motley zitten er een aantal belangrijke redenen achter de aanschaf van de top cryptocurrency. Zo zou het bedrijf BTC inmiddels zien als een betere opslag van waarde dan goud op dit moment is. Hiernaast biedt het een effectieve bescherming tegen inflatie en heeft het tot slot een potentieel om een transactionele (digitale) activa te worden. Dit maakte het bedrijf bekend via een Tweet op het sociale netwerk van Twitter. Na The Motley Fool wordt de website van de Amerikaanse Internal Revenue Service naar verluidt het meest opgezocht.


Toevoeging aan 10x-portfolio

Het bedrijf voegt de Bitcoin nu toe aan zijn 10x-portfolio. Na een uitgebreid onderzoek naar onder andere de top cryptocurrency, wordt nu door het bedrijf verwacht dat de prijs ervan in de komende 15 jaar met maar liefst 1000% gaat stijgen. Hierdoor komt de prijs uit op ten minste $500.000.

Hiermee zitten er naar verluidt nu 10 van de 40 investeringskeuzes van The Motley Fool in zijn 10x-wallet. Het is echter benoemingswaardig dat veel van de geld van het bedrijf wat het gebruikt om investeringen mee te maken nu gebruikt voor meer elementaire beleggingsdiensten.

Het financieel & adviesbureau houdt de crypto-markt naar verluidt al langere tijd in de gaten. Zo zou het sinds de bull run uit 2017 de markt nauwlettend in de gaten hebben gehouden. Het bedrijf is van mening dat in 2017 Litecoin (LTC) de grootste concurrent was van Bitcoin, waar eerder altijd Ethereum (ETH) als grootste concurrent benoemd werd. Het is echter nog maar de vraag of zij op dit moment nog steeds zo denken over Litecoin en Ethereum, alhoewel ze beide de laatste tijd mooie winsten hebben geboekt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?