NFT Nieuws

NFT Nieuws

Tiffany’s onthult eerste NFTs voor $51.000 per stuk

Tiffany & Co. is één van de meest prominente namen in de industrie voor luxegoederen en komt nu met een eigen NFT-collectie.

De populaire juwelier maakte via de sociale media bekend dat de verkoop van de collectie start op 5 augustus. Geïnteresseerden moeten een zware portemonnee met zich meebrengen, want de NFTs starten vanaf 30 Ethereum.

“De toekomst is hier”

Het project gaat voorlopig door het leven onder de naam NFTiff en in het bovenstaande filmpje maakt Tiffany’s bekend dat er slechts 250 in omloop komen. De eigen collectie is niet de eerste stap van het bedrijf in de NFT-wereld. Eerder in maart kocht het namelijk een Okapi NFT van Tom Sachs. De verkoper van luxegoederen betaalde hier destijds ongeveer 380.000 dollar voor en sindsdien is het de profielfoto van het bedrijf op Twitter.

In de maand daarna kwam het bedrijf met TiffCoins, een serie van 499 gouden munten die op 1 april op de markt kwamen. “Nee we lanceren niet onze eigen cryptocurrency. Maar deze extreem gelimiteerde oplage van 18 karaats gouden munten zijn een moderne versie van ons Tiffany Money en een viering van onze geschiedenis”, aldus Tiffany’s via Twitter.

Tiffany’s en Cryptopunks

De nieuwe NFT-collectie van Tiffany’s heeft een bijzondere relatie met de Cryptopunks. Het lijkt er namelijk op dat alleen Cryptopunk-houders de mogelijkheid krijgen om de NFTs van Tiffany’s aan te schaffen. De 250 NFTs worden namelijk ontworpen om een digitale en fysieke “hanger” van de Cryptopunk van de koper in kwestie te vertegenwoordigen. 

Er zijn echter 10.000 Cryptopunks, dus in die zin is het nog de vraag of Tiffany’s in de toekomst ook voor de rest van de collectie met NFTs komt. Het merk kennende zal het echter bij de gelimiteerde oplage van 250 blijven. Anders gaat de bijzonderheid er natuurlijk snel af en dat is juist wat een merk als Tiffany’s zo speciaal maakt. Voor nu is het afwachten tot 5 augustus!

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten