tiffany
NFT

Tiffany’s onthult eerste NFTs voor $51.000 per stuk

Tiffany & Co. is één van de meest prominente namen in de industrie voor luxegoederen en komt nu met een eigen NFT-collectie.

De populaire juwelier maakte via de sociale media bekend dat de verkoop van de collectie start op 5 augustus. Geïnteresseerden moeten een zware portemonnee met zich meebrengen, want de NFTs starten vanaf 30 Ethereum.

“De toekomst is hier”

Het project gaat voorlopig door het leven onder de naam NFTiff en in het bovenstaande filmpje maakt Tiffany’s bekend dat er slechts 250 in omloop komen. De eigen collectie is niet de eerste stap van het bedrijf in de NFT-wereld. Eerder in maart kocht het namelijk een Okapi NFT van Tom Sachs. De verkoper van luxegoederen betaalde hier destijds ongeveer 380.000 dollar voor en sindsdien is het de profielfoto van het bedrijf op Twitter.

In de maand daarna kwam het bedrijf met TiffCoins, een serie van 499 gouden munten die op 1 april op de markt kwamen. “Nee we lanceren niet onze eigen cryptocurrency. Maar deze extreem gelimiteerde oplage van 18 karaats gouden munten zijn een moderne versie van ons Tiffany Money en een viering van onze geschiedenis”, aldus Tiffany’s via Twitter.

Tiffany’s en Cryptopunks

De nieuwe NFT-collectie van Tiffany’s heeft een bijzondere relatie met de Cryptopunks. Het lijkt er namelijk op dat alleen Cryptopunk-houders de mogelijkheid krijgen om de NFTs van Tiffany’s aan te schaffen. De 250 NFTs worden namelijk ontworpen om een digitale en fysieke “hanger” van de Cryptopunk van de koper in kwestie te vertegenwoordigen. 

Er zijn echter 10.000 Cryptopunks, dus in die zin is het nog de vraag of Tiffany’s in de toekomst ook voor de rest van de collectie met NFTs komt. Het merk kennende zal het echter bij de gelimiteerde oplage van 250 blijven. Anders gaat de bijzonderheid er natuurlijk snel af en dat is juist wat een merk als Tiffany’s zo speciaal maakt. Voor nu is het afwachten tot 5 augustus!

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?