Google
Bitcoin

Toenemend zoekvolume ‘Bitcoin’ op Google toont interesse cryptocurrency

Het zoekvolume van Bitcoin op zoekmachine Google zijn sinds de afgelopen maand wederom toegenomen. Maar wat laat dit eigenlijk allemaal zien? Je leest dit en meer in dit artikel.


Daling waarde Bitcoin, stijging zoekvolume Bitcoin

Alhoewel Bitcoin afgelopen week tot circa $3.600 daalde, waardoor het meer dan 50% van zijn waarde verloor in de afgelopen maand, tonen gegevens afkomstig van Google Trends echter een positief nieuws. Zo zijn de zoekresultaten van de digitale munt significant toegenomen, wat aantoont dat de interesse in het investeren van cryptocurrency is enorm toegenomen. Zoekopdrachten naar het woord ‘Bitcoin’ zijn op 12 maart 2020 bijna verdubbeld. Hierdoor zit het zoekvolume weer op het hoogste punt sinds juni 2019. Onderstaand figuur laat dit verloop over de laatste 30 dagen zien.

Figuur 1: Zoekvolume ‘Bitcoin’ Bron: Google Trends

Niet alleen zoektermen

Naast Bitcoin zijn ook andere zoektermen in zoekvolume gewijzigd. Zo blijkt uit gegevens van Google Trends dat de zoekopdracht ‘Bitcoin kopen’ in de nasleep van de afgelopen crash hoger is gebleven dan in de maand februari.

Toch wordt er door diverse analisten afgevraagd of particuliere- en institutionele beleggers de marktvolatiliteit in de toekomst wel kunnen opvangen. Zo is Ethereum in de afgelopen 5 dagen met ongeveer 34% is gedaald. Ook Bitcoin is met flink gedaald, namelijk met ruim 20%.

Anderen zien de daling juist als een goede kans om in te kopen, waaronder ook Tyler Winklevoss. “Dit is geen investeringsadvies, maar crypto’s zien er best goedkoop uit deze dagen” werd door Winklevoss getweet.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?