Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Toenemend zoekvolume ‘Bitcoin’ op Google toont interesse cryptocurrency

Het zoekvolume van Bitcoin op zoekmachine Google zijn sinds de afgelopen maand wederom toegenomen. Maar wat laat dit eigenlijk allemaal zien? Je leest dit en meer in dit artikel.


Daling waarde Bitcoin, stijging zoekvolume Bitcoin

Alhoewel Bitcoin afgelopen week tot circa $3.600 daalde, waardoor het meer dan 50% van zijn waarde verloor in de afgelopen maand, tonen gegevens afkomstig van Google Trends echter een positief nieuws. Zo zijn de zoekresultaten van de digitale munt significant toegenomen, wat aantoont dat de interesse in het investeren van cryptocurrency is enorm toegenomen. Zoekopdrachten naar het woord ‘Bitcoin’ zijn op 12 maart 2020 bijna verdubbeld. Hierdoor zit het zoekvolume weer op het hoogste punt sinds juni 2019. Onderstaand figuur laat dit verloop over de laatste 30 dagen zien.

Figuur 1: Zoekvolume ‘Bitcoin’ Bron: Google Trends

Niet alleen zoektermen

Naast Bitcoin zijn ook andere zoektermen in zoekvolume gewijzigd. Zo blijkt uit gegevens van Google Trends dat de zoekopdracht ‘Bitcoin kopen’ in de nasleep van de afgelopen crash hoger is gebleven dan in de maand februari.

Toch wordt er door diverse analisten afgevraagd of particuliere- en institutionele beleggers de marktvolatiliteit in de toekomst wel kunnen opvangen. Zo is Ethereum in de afgelopen 5 dagen met ongeveer 34% is gedaald. Ook Bitcoin is met flink gedaald, namelijk met ruim 20%.

Anderen zien de daling juist als een goede kans om in te kopen, waaronder ook Tyler Winklevoss. “Dit is geen investeringsadvies, maar crypto’s zien er best goedkoop uit deze dagen” werd door Winklevoss getweet.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten