Binance, crypto beurs
Exchange, Regulatie

Toezichthouder: Binance opereert zonder vergunning in de Filippijnen

De lokale toezichthouder voor effecten heeft verklaard dat de cryptocurrency-beurs Binance actief is op de Filipijnen zonder de vereiste goedkeuring of licentie.

Officiële waarschuwing is uitgegeven

Op 28 november heeft de Filipijnse Securities and Exchange Commission (SEC) een officiële waarschuwing uitgegeven tegen Binance, waarbij het publiek werd geïnformeerd dat de beurs niet gemachtigd is om effecten in het land te verkopen of aan te bieden.

De aankondiging benadrukte de verplichting voor een beurs zoals Binance om registratie aan te vragen en gedetailleerde informatie over aangeboden effecten te verstrekken voordat deze aan het publiek worden aangeboden. Deze gedetailleerde informatie omvat onder andere de uitgifteprijs, de aard van de effecten en andere relevante gegevens.

Niet geregistreerd als bedrijf op Filipijnen

Volgens de Filipijnse Securities Regulation Code (SRC) moeten uitgevende instellingen van effecten in het land geregistreerd zijn voordat ze ter belegging worden aangeboden. De uitgevende instelling dient ook een secundaire licentie te verkrijgen om effecten aan het publiek te verkopen of aan te bieden, zo verklaarde de SEC. De aankondiging voegde toe:

Op basis van de database van de Commissie is de exploitant van het Binance-platform niet geregistreerd als een bedrijf op de Filipijnen en opereert hij zonder de noodzakelijke vergunning en/of bevoegdheid om enige vorm van effecten te verkopen of aan te bieden, zoals gedefinieerd in Sectie 3.1 van de SRC.

Illegaal promoten van diensten

Naast het ontbreken van de vereiste vergunning, beschuldigde de SEC Binance van het illegaal promoten van zijn diensten in het land. De toezichthouder waarschuwde dat entiteiten die betrokken zijn bij het promoten van of handelen op Binance strafrechtelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld volgens Sectie 28 van de SRC.

Deze schending is strafbaar met een boete van maximaal 5 miljoen Filipijnse peso ($90.300) of een gevangenisstraf van 21 jaar, of beide, zoals bepaald in artikel 73 van de SRC, aldus de verklaring.

Regulatie nieuws

Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Voormalig FTX-topman hoopt op slechts 18 maanden gevangenisstraf
Chinese Politie ontdekt grootschalige ondergrondse bankfraude betrokken bij Tether
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten