New York (USA)
Regulatie

Toezichthouder New York komt later dit jaar met guidelines voor stablecoins en crypto-ads

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft een aanbeveling naar buiten gebracht om bewaarders klanten en bedrijfscrypto-activa te gaan scheiden.

Zakelijke- en klantactiva moet mogelijk afzonderlijk beheerd worden

De hoofdinspecteur, Adrienne A. Harris, gaf aan dat de huidige richtlijnen een deel uitmaken van de bredere pogingen om cryptocurrencies uiteindelijk te reguleren. Hierover zei ze het volgende:

De virtuele valuta-verordening van het Department of Financial Services heeft sinds 2015 New Yorkers beschermd. De richtlijnen van vandaag herinneren DFS-gereguleerde virtuele valutabedrijven aan onze verwachtingen met betrekking tot het waarborgen van klantenactiva.

Toch blijft de belangrijkste aanbeveling de segregatie van crypto-accounts. Bewaarders van crypto moeten hierdoor mogelijk bedrijfsactiva en virtuele valuta’s afzonderlijk van elkaar beheren, iets wat nu naar verluidt vaak nog niet gebeurt.

In het bijzonder moeten zakelijke en klantactiva worden gehouden in afzonderlijke wallets, alhoewel individuele klantaccounts kunnen worden gecombineerd tot een omnibus-account. De 2 groepen activa die hierdoor onstaan moeten tijdens de boekhouding tevens afzonderlijk worden behandeld.

Ook zouden beheerders naar verluidt volgens de huidige verordering ook een beperkt belang in activa hebben. Hiernaast moeten bewaarders alle activa uitsluitend houden voor bewaring en geen relatie tussen schuldenaar-creditor aangaan. Custodians mogen echter sub-custody regelingen treffen met een derde partij en moeten alle relevante algemene voorwaarden bekendmaken.

Beschermen van klanten

Het doel is om klanten expliciet te beschermen wanneer een service insolvent wordt, iets wat we afgelopen jaar vaker tegen zijn gekomen.

De nieuwe richtlijn is volgens Harris echter niet expliciet gemotiveerd door de val van de ooit populaire crypto-exchange FTX. Het incident zag het bedrijf de fondsen en gebruikersdeposito’s verkeerd beheren in combinatie met Almeda Research. Ze noemde dat evenement onhandig getimed, maar beweerde dat de NYDF’s al eerder van plan waren om enige tijd richtlijnen vrij te geven.

Richtlijnen voor stablecoins en crypto-ads

Ook is de NYDFS van plan om richtlijnen uit te brengen voor stablecoins en cryptocurrency gerelateerde advertenties (ads).

De huidige richtlijnen zijn van toepassing op bedrijven die in New York de voogdij hebben toegestaan, dat wordt erkend voor zijn strikte wettelijke benadering van cryptocurrencies.

Het registratieproces hiervoor omvat het grondig beoordelen van de organisatiestructuur van het bedrijf, de geschiktheid van zijn leidinggevenden, financiële overzichten en naleving van anti-witwaspraktijken (AML) en Know-Your-Customer (KYC) normen om de financiële veiligheid van substantiële beleggers te garanderen.

Tot op heden hebben slechts 31 bedrijven de BitLicense van de staat of het beperkte trustcharter van het beperkte doel verkregen.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten