Zuid korea
Regulatie

Toezichthouders in Zuid-Korea komen met richtlijnen voor security tokens later dit jaar

De toezichthouders in Zuid-Korea zijn momenteel hard aan het werk om de richtlijnen op te stellen voor security tokens. Verwacht wordt dat deze later dit jaar nog aangekondigd zullen worden.

Opstellen van afzonderlijke richtlijnen

Er werd door de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, ofwel de Financial Services Commission (FSC), een rapport gepubliceerd dat de resultaten van een gezamenlijk beleidsseminar dat het samen met de Financial Supervisory Service, Korea Exchange, Korea Securities Depository en Capital Market Research Institute bevatte. De belanghebbenden kwamen bijeen om de verdere nationale strategie voor de uitgifte en distributie van beveiligingstokens te bespreken.

Momenteel heeft de kapitaalmarkt én het elektronische effectensysteem in het land nog geen wettelijke definities van niet-gestandaardiseerde effecten die via blockchain worden uitgegeven. Hierdoor vond de FSC het van noodzaak om afzonderlijke richtlijnen op te stellen om ‘de gezonde ontwikkeling van de markt en de industrie te ondersteunen’. Tevens maakte ze bekend dat ze verwachten tegen het einde van 2022 de richtlijnen te kunnen aankondigen.

Reeks van regelgevende initiatieven

Nadat de richtlijnen aangekondigd zijn, is de FSC van plan om een ‘Security Token Discipline System’ op te zetten. Dit door diverse al bestaande wetgevingen aan te vullen of te wijzigen.

De digitale effectenmarkt zal worden beheerd door de Korea Exchange, terwijl de Korea Securities Depository de tokens zal beoordelen voordat ze geregistreerd en genoteerd worden. In de eerste fase zal de toezichthouder op beperkte schaal Over-the-Counter (OTC) handel toestaan.

Met de richtlijnen in het zicht wordt een nieuwe stap gezet in een reeks van regelgevende initiatieven in het land. Onlangs stelden lokale wetgevers bijvoorbeeld nog voor om de ‘Metaverse Industry Promotion Act’ in te voeren, die de ontwikkeling van Metaverse in Zuid-Korea zal bevorderen. Een ambitieus plan om tegen 2024 een alomvattend algemeen cryptoraamwerk op te zetten, was in mei naar de pers gelekt. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het land in de crypto-sector zal zijn.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen