Regulatie Nieuws

Toezichthouders in Zuid-Korea komen met richtlijnen voor security tokens later dit jaar

De toezichthouders in Zuid-Korea zijn momenteel hard aan het werk om de richtlijnen op te stellen voor security tokens. Verwacht wordt dat deze later dit jaar nog aangekondigd zullen worden.

Opstellen van afzonderlijke richtlijnen

Er werd door de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, ofwel de Financial Services Commission (FSC), een rapport gepubliceerd dat de resultaten van een gezamenlijk beleidsseminar dat het samen met de Financial Supervisory Service, Korea Exchange, Korea Securities Depository en Capital Market Research Institute bevatte. De belanghebbenden kwamen bijeen om de verdere nationale strategie voor de uitgifte en distributie van beveiligingstokens te bespreken.

Momenteel heeft de kapitaalmarkt én het elektronische effectensysteem in het land nog geen wettelijke definities van niet-gestandaardiseerde effecten die via blockchain worden uitgegeven. Hierdoor vond de FSC het van noodzaak om afzonderlijke richtlijnen op te stellen om ‘de gezonde ontwikkeling van de markt en de industrie te ondersteunen’. Tevens maakte ze bekend dat ze verwachten tegen het einde van 2022 de richtlijnen te kunnen aankondigen.

Reeks van regelgevende initiatieven

Nadat de richtlijnen aangekondigd zijn, is de FSC van plan om een ‘Security Token Discipline System’ op te zetten. Dit door diverse al bestaande wetgevingen aan te vullen of te wijzigen.

De digitale effectenmarkt zal worden beheerd door de Korea Exchange, terwijl de Korea Securities Depository de tokens zal beoordelen voordat ze geregistreerd en genoteerd worden. In de eerste fase zal de toezichthouder op beperkte schaal Over-the-Counter (OTC) handel toestaan.

Met de richtlijnen in het zicht wordt een nieuwe stap gezet in een reeks van regelgevende initiatieven in het land. Onlangs stelden lokale wetgevers bijvoorbeeld nog voor om de ‘Metaverse Industry Promotion Act’ in te voeren, die de ontwikkeling van Metaverse in Zuid-Korea zal bevorderen. Een ambitieus plan om tegen 2024 een alomvattend algemeen cryptoraamwerk op te zetten, was in mei naar de pers gelekt. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het land in de crypto-sector zal zijn.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten