Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Toezichthouders Zuid-Korea in onderhandeling met 20 crypto-exchanges

De toezichthouders in Zuid-Korea zijn in gesprek gegaan met kleine en (middel)grote cryptocurrency exchanges. Hierdoor krijgt iedereen de kans krijgt voor inspraak voor de aanstaande crypto-regelgeving.


Illegale activiteiten bestrijden

Gisteren is naar verluidt een gesprek geweest tussen de Zuid-Koreaanse ‘Financial Intelligence Unit’ (FIU) en 20 verschillende cryptocurrency-exchanges. Hierop volgend is een rapport gepubliceerd waarin een verklaring wordt afgegeven om toezicht te gaan houden op de cryptomarkt. Het doel hiervan is om illegale activiteiten te gaan bestrijden.

Als onderdeel van dit plan krijgen alle cryptocurrency-exchanges die ook in Zuid-Korea actief zijn de kans om zich officieel bij de overheid te registreren. Om je als crypto-exchange officieel te registreren, moet je vervolgens weer aan een aantal eisen voldoen en de nodige certificaten verkrijgen. Een voorbeeld van een eis waar de exchanges aan moeten voldoen is het hebben van handelsaccounts met echte namen.


Wellicht nog enkele problemen door certificaatseis

Dit certificaat zou echter nog voor de nodige problemen kunnen zorgen. Naar verluidt voldoen momenteel namelijk alleen de ‘grote vier’ crypto-exchanges aan deze eis: Bithumb, Coinone, Korbit en Upbit. De overige 16 exchanges zullen dus nog het nodige werk moeten doen om aan deze eis te voldoen.

De Zuid-Koreaanse toezichthouders hebben de moeilijkheden van de kleinere exchanges in het land erkent, en hebben laten weten dat zij niet gaan bemoeien met de relaties met Zuid-Koreaanse banken en crypto-exchanges.

Eerder heeft de Zuid-Koreaanse regering al de rollen en verantwoordelijkheden van regelgevende instanties verduidelijkt die betrekking hebben tot cryptocurrency-regelgeving in het land. Ook is het crypto-regelgevingslandschap in het land aangescherpt met nieuwe anti-witwas-regels en een belastingbeleid voor vermogenswinst op crypto. Hiervoor zijn meerdere nieuwe wetten geïntroduceerd en zijn een aantal al bestaande wetten gedeeltelijk aangepast.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten