Bitcoin,

Tom Lee: Bitcoin gaat makkelijk nieuwe All Time High bereiken

Tom Lee, mede oprichter van Fundstrat Global Advisors, zegt in een interview dat Bitcoin makkelijk een nieuw hoogtepunt gaat bereiken.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin gaat nieuw hoogtepunt bereiken

Lee vertelt in het interview dat de Bitcoin de reservevaluta van de cryptocurrency wereld aan het worden is. Ook merkte hij op dat BTC maar 4% van de tijd boven de $9000 dollar waar dis geweest. Mede hierom vertelt hij: “Ik denk dat Bitcoin gemakkelijk zijn hoogste punt ooit kan bereiken.”

Voordat hij deze prijsvoorspelling deed, vertelde Lee dat het Libra project van Facebook laat zien dat er enorme belangstelling is voor cryptocurrencies. Volgens de analist is het maken van een eigen cryptomunt door Facebook een enorm goed teken. Het argument dat: “Ik geloof in blockchain, niet in Crypto” wordt hierdoor volgens hem volledig nietig verklaard.

Volgens Tom Lee gaat de munt van Facebook absoluut een sterke stablecoin worden. Wel gelooft hij dat andere stablecoins het zullen overleven.


Banken zullen niet erg enthousiast zijn over Libra

Tijdens het interview werd er ook aan de crypto analist gevraagd of hij verwacht dat banken Libra zullen ondersteunen. Lee gaf antwoord op deze vraag en vertelde dat de decentralisatie van financiën, hoewel handig voor betalingsverwerkers, resulteert in een negatief rendement voor banken:

“Eén ding om in gedachten te houden is dat de jaarlijkse inkomsten van Facebook per gebruiker waarschijnlijk $50 is. Dat is misschien een beetje hoog, maar een gemiddelde bank genereert bijna $1.000 per gebruiker. Dat betekent dus dat Facebook 20 keer meer kan verdienen als ze ook bankservices gaan aanbieden. Ik begrijp waarom banken hier niet echt enthousiast over zijn. “

Eerder vandaag zei het hoofd van de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk dat Facebook’s nieuwe libra cryptocurrency echte use cases zou kunnen hebben als het kan voldoen aan wettelijke eisen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?