Kraken exchange
NFT

Topman Kraken: NFT’s zullen net zo ontwrichtend zijn als dat Bitcoin 10 jaar geleden was

Waar de handelsvolumes van NFT’s sinds begin dit jaar met bijna 98% gedaald zijn, zijn diverse leidinggevenden hier niet zo bang voor, gezien het feit dat de technologie zich blijft ontwikkelen en steeds volwassener wordt.

Bullish over NFT-ruimte

Een managing director van de populaire cryptocurrency exchange Kraken, Jonathon Miller, zei het volgende over de NFT-technologie:

Ondanks dat de NFT-marktactiviteit en het verkoopvolume in september zijn vertraagd, zien wij nog steeds positieve acceptatiesignalen op institutioneel niveau en een aanhoudende groei in use-cases.

Het bedrijf is dan ook nog bullish op de NFT-ruimte, ondanks de momenteel tegenvallende handelsactiviteiten. Miller is dan ook van mening dat NFT’s net zo ontwrichtend en innovatief zullen zijn zoals Bitcoin 10 jaar geleden was. Hij is bovendien positief over het feit dat JPMorgan een huurovereenkomst heeft ondertekend met behulp van de technologie en dat het Vaticaan een NFT-galerij geopend heeft.

Technologie nog in kinderschoenen

Miller heeft erkend dat de technologie nog in zijn kinderschoenen staat en dat er nog enkele grote barrières overwonnen moeten worden voor massale acceptatie. Eén van deze grote barrières zijn de huidige vaak tegenvallende gebruikerservaringen. Voor velen blijft het lastig om een wallet te installeren en aan boord te gaan met die exchange om digitale kunst te bemachtigen. Dit gehele proces zou eenvoudiger moeten volgens de Kraken-topman.

Volgens de CEO van het NFT-gamingplatform genaamd Balthazar DAO, John Stefanidis, zijn de huidige handelsactiviteiten niet belangrijk voor het grote geheel van NFT’s. Volgens hem moeten mensen begrijpen dat NFT’s meer zijn dan alleen foto’s. Hij vindt het dan ook normaal dat de daling in handelsactiviteit plaats heeft gevonden nadat iets een extreme groei heeft meegemaakt onder 1 applicatie.

Hij gelooft tot slot dat dit de potentie heeft om de markt meer te stabiliseren en zegt dat ‘wanneer er horizontale groei is, mensen diversifiëren en zich terugtrekken en we een meer geleidelijke groei in NFT’s zullen zien.’

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC