politie
Regulatie

Tornado Cash-ontwikkelaar blijft vastzitten tot hoorzitting

Alexsey Pertsev, de Tornado Cash-ontwikkelaar die momenteel vastgehouden wordt, zal nog eens 3 maanden in hechtenis blijven in Nederland.

Advocaat teleurgesteld over beslissing

Onlangs is de basis van de zaak tegen Pertsev gelegd, nadat hij 103 dagen in hechtenis werd gehouden. De aanklager schetste hier een breed overzicht van zijn onderzoek en volgens hem was Pertsev één van de centrale figuren in de operatie van Tornado Cash voordat advocaat WK Cheng zijn eerste defensieve argument uitsprak. Cheng benadrukte verschillende punten die Tornado Cash’s use cases en misvattingen rond de functionaliteit schetsen. Cheng zei het volgende:

Ik ben teleurgesteld over de beslissing van de rechtbank. Wij hebben geprobeerd zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat de standpunten van de verdediging zijn.

Eerste zitting uitgesteld

Volgens de advocaat is de eerste zitting tegen Pertsev uitgesteld, tot 20 februari 2023. De staat zou volgens de advocaat een eenzijdige interpretatie van Pertsev’s betrokkenheid bij Tornado Cash hebben afgegeven. Hierover werd het volgende gezegd:

Wij gaan wat verzoeken doen, we gaan wat onderzoeken doen, dingen die we moeten uitzoeken om op te lossen. En we gaan ons proberen voor te bereiden op de volgende rechtszitting.

De aanklager benadrukte als slot de bezorgdheid dat Pertsev een vluchtrisico zou vormen als hij vóór de eerste zitting zou worden vrijgelaten. Dit ondanks een reeks beloften van zijn juridische team, waaronder bewaking in zijn huis en wekelijkse controles op het plaatselijke politiebureau.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang