Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Tron gaat geen algoritmische stablecoin maken

Tron is van plan een algoritmische stablecoin te maken en om 10 miljard dollar op te halen voor een reservefonds.

De USDD stablecoin

Tron werd vroeger altijd bestempeld als een groot concurrent van Ethereum. Nu heeft Tron echter zijn zinnen gezet om concurrent van Terra te worden. Tron, een blockchain met smart contracten en gedecentraliseerde applicaties op een schaalbaar netwerk, wil namelijk ook een algoritmische stablecoin maken.

Bedenker Justin Sun heeft aangekondigd dat Tron DAO vanaf 5 mei begint met het uitgeven van de USDD stablecoin. De extra “D” staat voor gedecentraliseerd. De Tron DAO, de “geherstructureerde” Tron Foundation, stelt de gebruikers in staat deel te nemen aan het bestuur en de besluitvorming van het netwerk.

In een afzonderlijke aankondiging zei Tron DAO dat het in de komende zes tot twaalf maanden $10 miljard aan reserves zal binnenhalen. Dit wil het doen bij prominente spelers in de blockchain-industrie. Het doel is om in geval van nood liquiditeit te bieden aan op Tron uitgegeven stablecoins Hierdoor blijft hun waarde stabiel, zelfs tijdens financiële crises.

Hoe werken stabelcoins?

Stablecoins vormen het hart van smart contract netwerken. Ze helpen gebruikers gemakkelijk over te schakelen tussen applicaties, waaronder uitleen-apps, games en gedecentraliseerde exchanges. Dit kunnen ze doen zonder voortdurend terug te vallen op de wereld van fiat-valuta.

Stablecoins zoals Tether’s USDT en Circle-issued USDC zijn ontworpen om een 1:1-koppeling aan de Amerikaanse dollar te houden. Mensen moeten $1 betalen voor elke stablecoin die wordt geslagen. De uitgever van stablecoin zet die stortingen dan op de bank en faciliteert de aflossingen. Hierdoor hebben de munthouders vertrouwen in hun aanhoudende waarde.

De waarheid is echter ingewikkelder. Na jarenlang te hebben beweerd dat elke USDT werd gedekt door een bank van, gaf Tether uiteindelijk toe dat zijn reserves “kasequivalenten” omvatten. Evenals een reeks andere bezittingen, waaronder digitale munten. Sindsdien heeft het verklaard dat het het bedrag aan kortlopende bedrijfsschulden, bekend als ‘commercial paper’, in zijn reserves zou verlagen. Concurrent Circle is overgestapt op het aanhouden van alleen contanten en treasuries op zijn rekening.

Tron vs Terra

Tron is al een redelijk populair netwerk voor Tether. De op Tron gebaseerde USDT heeft een marktkapitalisatie van $41,7 miljard vergeleken met de $39,8 miljard op Ethereum, zo blijkt uit gegevens van Coin Metrics. Echter zegt het dat het niet van plan is om nog een gecentraliseerde stablecoin te maken. In plaats daarvan wil het een gedecentraliseerde stablecoin creëren die niet wordt ondersteund door contant geld, maar door algoritmen.

Het voor de hand liggende model hier is Terra Network’s UST stablecoin. Momenteel de op twee na grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie. Het werkt samen met het LUNA token van het netwerk.. De peg van UST wordt onderhouden via een brandmechanisme. Je moet LUNA vernietigen om UST te minten en vice versa.

Hoewel Terra’s bedenkers, Terraform Labs, het vertrouwen uitstralen dat UST zijn peg zal vasthouden, heeft het ook een strategie geïmplementeerd waarbij de Luna Foundation Guard meer dan $1 miljard aan Bitcoin heeft gekocht voor reserves. Dit hebben ze gedaan voor het geval de peg wegvalt. De LFG bestaat om het Terra-netwerk te ondersteunen. De LFG is van plan om $100 miljoen in Avalanche te kopen nu het bezig is om zijn reserves te diversifiëren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten