Justin sun
Tron

TRON-oprichter Justin Sun dringt aan op vriendelijker crypto-beleid in China

Justin Sun, de oprichter van TRON, heeft China opgeroepen om het voorbeeld van de Verenigde Staten te volgen en cryptocurrencies te omarmen door middel van vriendelijker beleid.

Zijn oproep komt nadat Donald Trump, presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2024, zaterdag een pro-crypto-campagne heeft gelanceerd, waarin hij beloofde te voorkomen dat China de snelgroeiende wereldwijde digitale activa-industrie zou domineren.

China boekt vooruitgang in regulatie crypto

In een X-post op 28 juli drong Sun erop aan dat China actie onderneemt en vooruitgang boekt in de regulering van cryptocurrencies. “Sinds president Trump aandrong op Bitcoin, is het Amerikaanse beleid opgewarmd. China zou op dit gebied verdere vooruitgang moeten boeken. De concurrentie tussen China en de VS op het gebied van Bitcoin-beleid zal de hele industrie ten goede komen,” schreef Sun.

China breidde zijn onderdrukking van cryptocurrencies uit in 2021 toen de People’s Bank of China (PBOC) alle transacties met digitale activa illegaal verklaarde en duidelijk maakte dat beurzen niet langer welkom waren in het land.

Herzien van eerdere strenge standpunt

Eerder nog suggereerde Sun dat China op het punt stond zijn strenge standpunt te herzien na een juridische overwinning tegen Chongqing Business Media Group. De rechtbank oordeelde dat de beschuldigingen van de mediagroep, dat Sun verdacht werd van handel met voorkennis en dat de FBI onderzoek naar hem deed, ‘volledig ongefundeerd’ waren.

Sun noemde de juridische overwinning ‘erg belangrijk’ en zei dat dit een grote stap was voor de industrie, omdat cryptocurrency lange tijd als een grijs gebied in China werd gezien. Volgens Sun heeft de Chinese rechtbank crypto enige legitimiteit gegeven.

De oproep van Sun komt te midden van groeiende internationale discussies over de regulering en adoptie van cryptocurrencies, waarbij zowel de VS als China belangrijke spelers zijn in de toekomst van de digitale economie.