Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view
Altcoin, Tron

Tron werkt aan nieuwe stablecoin zonder transactiekosten

Het Tron (TRX) netwerk is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe stablecoin die geen transactiekosten (gasfees) met zich meebrengt. Dit plan, aangekondigd door Tron’s oprichter Justin Sun via X, is bedoeld om het gebruik van stablecoins in dagelijkse transacties te stimuleren en te vergemakkelijken. Volgens Sun is de lancering van deze nieuwe stablecoin gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Wat houden de plannen in?

Een groot probleem met veel blockchain-netwerken zijn de hoge transactiekosten voor transacties. Deze kosten vormen een belemmering voor de adoptie van blockchain-technologie, vooral bij microbetalingen en andere dagelijkse transacties. Hoewel de oplossing van Justin Sun niet nieuw is, is deze aanpak nog nooit op zo’n grote schaal geprobeerd.

Op het Tron-netwerk bevindt zich maar liefst $50 miljard aan USDT van de in totaal $112 miljard aan USDT. Het gebruik van stablecoins is dus al significant op dit netwerk, wat het plan van Sun tot een geweldige test maakt voor dit ‘gasvrije’ stablecoin-initiatief.

“Ons team ontwikkelt een nieuwe oplossing die gasvrije stablecoin-transacties mogelijk maakt. Met andere woorden, transfers kunnen worden uitgevoerd zonder gas tokens te betalen, waarbij de kosten volledig worden gedekt door de stablecoins zelf,” aldus Sun via X. Hij voegde daaraan toe dat de gasvrije stablecoin in latere stadia ook op het Ethereum-netwerk gelanceerd zal worden.

Wat zijn de voordelen?

De introductie van gasvrije stablecoins biedt verschillende voordelen die ze tot een echte gamechanger maken. Gebruikers kunnen transacties uitvoeren zonder zich zorgen te maken over hoge kosten, waardoor het gemakkelijker wordt om stablecoins te gebruiken voor dagelijkse uitgaven, zoals het kopen van koffie of het betalen van rekeningen.

Voor bedrijven opent deze oplossing de deur naar nieuwe zakelijke mogelijkheden. Ze kunnen blockchain-gebaseerde betalingen accepteren zonder zich zorgen te maken over fluctuaties in gaskosten. Dit kan leiden tot een bredere acceptatie en integratie van blockchain-technologie in verschillende sectoren. Sun zegt hierover:

“Ik geloof dat soortgelijke diensten grote bedrijven enorm zullen helpen bij het inzetten van stablecoin-diensten op de blockchain, waardoor de massale adoptie van blockchain naar een nieuw niveau wordt getild.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen