Regulatie

Trump blokkeert stimuleringspakket

Trump heeft het nieuwe stimuleringspakket geblokkeerd waardoor de aandelenmarkten het deze week zwaar hebben.


Trump wijst voorstel af

De markten daalden dinsdag flink nadat president Donald Trump het stimuleringsvoorstel van 2,4 biljoen dollar van de House Democrats had afgewezen. De president kondigde het besluit aan op Twitter. Hij zei:

“We hebben een zeer genereus bod van $1,6 biljoen dollar gedaan. Zoals gewoonlijk onderhandelt Nancy Pelosi, niet in goed vertrouwen.”

De aandelen daalden scherp, waarbij de Dow 0,9% daalde en de Nasdaq 1% daalde. Echter, tegelijkertijd pleitte trump om $25 miljard aan loon steun te verlenen aan Amerikaanse passagiersluchtvaartmaatschappijen. Bij deze maatschappijen hebben duizenden werknemers verlof omdat het luchtverkeer nog lang niet is hersteld.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verliezen gezamenlijk $5 miljard per maand, aangezien het passagiersverkeer op 30% van het niveau van 2019 ligt. In afwachting van een besluit van de regering, zullen de grote luchtvaartmaatschappijen 25% van hun personeel in oktober moeten ontslaan.

Grote Tech bedrijven, waaronder Amazon, Apple, Alphabet en Facebook beleefden een topjaar. Echter zagen ze de aandelenkoersen scherp dalen nadat de Subcommissie Antitrust van de House Judiciary een rapport van 450 pagina’s had uitgebracht waarin werd beschreven hoe de technische giganten hun macht hadden misbruikt.

Als de aanbevelingen van het rapport in overeenstemming zijn met de wetgeving, kan dit uiteindelijk leiden tot het uiteenvallen van delen van de bedrijven.

“De markten waren optimistisch, met dank aan de stimuleringsmaatregelen van zowel centrale banken als regeringen wereldwijd. Echter heerst er onzekerheid nu regeringen worstelen om het COVID virus te onderdrukken”,

Zo zei en woordvoerder van AAX, ‘s werelds eerste digitale asset exchange die wordt aangedreven door de London Stock Exchange.


Slechte dagen voor Crypto

Ook de cryptomarkt zag de prijzen dalen. De sombere vooruitzichten kwamen nadat de financiële toezichthouder van Engeland had aangekondigd dat het de handel in crypto derivaten met ingang van volgend jaar gaat verbieden.

“Veel prijsvolatiliteit, gecombineerd met de moeilijkheid van het waarderen van crypto assets, zet retailconsumenten in een positie met een groot risico op verliezen door de handel in crypto derivaten. We hebben bewijs dat dit op grote schaal gebeurt ”.

Zo zei Sheldon Mills, interim uitvoerend directeur Strategie & Concurrentie bij de FCA. Europol heeft ondertussen een rapport uitgebracht over georganiseerde internetcriminaliteit waarin wordt beweerd dat crypto valuta’s een belangrijke rol spelen bij cybercriminaliteit.

“Betrouwbaarheid, onomkeerbaarheid van transacties en een erkende mate van anonimiteit hebben van crypto valuta’s de standaard betaalmethode gemaakt voor betalingen van victim-to-criminal betalingen in ransomware en andere afpersingsmisdrijven. Evenals voor criminal-to-criminal betalingen op het Darkweb”.