Nieuws, Trending

Trump is bang voor Chinese dominantie in Bitcoin en denkt aan Ripple

China is met afstand de grootste Bitcoin speler ter wereld. De enorme dominantie van China betekent niet veel goeds volgens Trump. Om deze reden gaat het witte huis in gesprek met Ripple.

China heeft een enorme dominantie over Bitcoin

China is veruit de onbetwiste wereldleider in het minen van Bitcoins. De Chinese miningpools zorgen voor meer dan 70 procent van de hash-rate van het Bitcoin netwerk. Hash rate is de snelheid/verwerkingskracht waarmee een computer een bewerking voltooit in het Bitcoin netwerk. Verschillende experts in de Bitcoin en cryptocurrency wereld hebben hun bezorgdheid geuit. China heeft teveel controle over de Bitcoin. Het bedrijf ‘Bitmain’ dat gevestigd is in Beijing mined meer dan de helft van alle Bitcoins ter wereld. Nu blijkt dat niet alleen crypto experts, maar ook het witte huis en Donald Trump zich zorgen maken over de enorme invloed die China heeft in de belangrijkste digitale valuta. Een directeur van Ripple Labs suggereert nu dan ook dat de Amerikaanse overheid interesse toont in Ripple (XRP). Met het accepteren van de op 2 na grootste cryptocurrency ter wereld zal Amerika de enorme Bitcoin macht China kunnen compenseren.

Het Witte Huis denkt over een ‘samenwerking’ met Ripple

Het Witte Huis lijkt over de gevolgen na te denken, wat het betekent als meer dan 80 procent van Bitcoin mining plaats vindt in China. Dat is een enorme dominantie die China bezit over de belangrijkste digitale valuta en daar komt nog eens bij dat ook het minen van Ethereum (ETH) voor een groot deel plaats vindt in China. Ripple is een heel ander soort cryptocurrency. Zo kan XRP niet gemined worden wat ervoor zorgt dat geen enkel buitenlands land een enorme dominantie kan vergaren. Ook is een cryptocurrency token die niet gemined kan worden een stuk mileu vriendelijker.” Uit de gesprekken, die we hebben gehad met het Witte Huis, blijkt dat ze de voordelen van Ripple erkennen.” – Zegt Corry Johnson directeur van Ripple Labs Wat de rol van het Witte Huis precies gaat worden in dit verhaal is nog niet duidelijk. Wel lijkt het zeker te zijn dat Trump de Chinezen niet vertrouwd met het geld van de toekomst.