Bitcoin

Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties

Op 21 mei heeft de campagne van voormalig president Donald Trump een nieuwe fondsenwervingspagina gelanceerd. Donateurs kunnen nu met Bitcoin en Dogecoin bijdragen aan de nieuwe verkiezingscampagne van Donald Trump; die in november 2024 tot de nieuwe president van Amerika gekroond hoopt te worden.

Deze stap van Trump staat in schril contrast met de huidige regering, die minder enthousiast lijkt over Bitcoin en andere digitale assets.

Trumps campagne accepteert 8 verschillende crypto’s

Volgens de campagne kunnen supporters nu via een speciale website doneren met crypto. Alle limieten en openbaarmakingsvereisten voor deze donaties zullen voldoen aan de regels van de Federal Election Commission.

Trump wil “de controle van de overheid over de financiële beslissingen van Amerikanen verminderen.” Het accepteren van donaties in onder andere Bitcoin weerspiegelt volgens de donatie-pagina zijn “toewijding aan een agenda die individuele vrijheid boven overheidscontrole waardeert.”

Elizabeth Warren, onderdeel van de regering van Joe Biden, zei juist dat ze een “anti-crypto leger” opbouwt om de financiële keuzevrijheid van Amerikanen te beperken.

De campagne van Trump accepteert verschillende munten, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), USDC, XRP, Dogecoin (DOGE), 0x (ZRX) en Shiba Inu (SHIB). Supporters kunnen zelf een bedrag kiezen of doneren volgens vooraf ingestelde bedragen zoals $20,24, $2.024, $45, $47 en $4547. De bedragen 45 en 47 verwijzen naar Trumps boodschap dat hij de 45e president van de VS was en de 47e wil worden.

Officiële Crypto Donatiepagina van Donald Trump
Officiële Crypto Donatiepagina van Donald Trump – Bron: Donald J. Trump

Een strategische zet in campagnevoering

Hoewel de aankondiging claimt dat Trump de “eerste grote partijgenomineerde” is die crypto-donaties accepteert, is hij pas in juli officieel genomineerd. Senator Rand Paul van de Republikeinse Partij accepteerde in 2015 al Bitcoin-donaties voor zijn campagne.

Deze stap volgt op Trumps belofte tijdens een recent evenement in Mar-a-Lago, waar hij supporters verzekerde dat ze in crypto konden doneren. Hij beloofde ook een meer gastvrije houding tegenover de crypto-industrie en bekritiseerde de huidige Amerikaanse regulering als “vijandig.”

Trumps nieuwe crypto-gerichte zet komt op een moment dat de regering van president Joe Biden een strenger standpunt inneemt ten opzichte van de cryptomarkt. Dit is opvallend, omdat Trump tijdens zijn eerste presidentschap van 2017 tot 2021 nog een crypto-scepticus was.

Toch geloven velen dat een presidentschap van Trump een positief effect zou kunnen hebben op de crypto-industrie. Geoffrey Kendrick van Standard Chartered verwacht dat Trumps regering minder strenge regels voor crypto zou hanteren dan de huidige regering-Biden.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken