Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Turkse regeringspartij houdt bijeenkomst in Metaverse en bespreekt crypto-regulering

De regeringspartij van Turkije, de AK-Partij, heeft maandag zijn eerste Metaverse-vergadering gehouden. Tevens werd er ook gesproken over een mogelijk aanstaande crypto-regelgeving.


Onmogelijk om buiten de virtuele wereld te blijven

De Grote Nationale Vergadering van Turkije (TBMM) organiseerde haar eerste vergadering in de Metaverse. De virtuele vergadering werd bijgewoond door de vice-voorzitters van de TBMM-fractie, Mahir Ünal en Mustafa Elitaş. Ook Ömer İleri was aanwezig. De vice-voorzitter van de AK-Partij is verantwoordelijk voor informatie- en communicatietechnologieën.

Fysiek woonde Elitaş de vergadering bij vanuit het parlementsgebouw. Ünal en İleri waren in het hoofdkwartier van de AK-Partij (AKP). Crypto-regulering was het hoogtepunt van de vergadering, vertelde Ünal aan het door de staat gerunde persbureau AA. Hij voegde eraan toe dat crypto-activa zowel financiële als wettelijke regelgeving vereisen.

Elitaş, die onlangs een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Turkse crypto-ecosysteem organiseerde bij TBMM, benadrukte dat het onmogelijk is om buiten de virtuele wereld te blijven. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Ik geloof dat op Metaverse gebaseerde vergaderingen snel zouden worden verbeterd en een essentieel onderdeel van ons leven zouden worden.”

Elitaş zal naar verwachting donderdag ook een ontmoeting hebben met Binance Turkije. Zoals eerder gemeld, kreeg Binance Turkije een boete van 8 miljoen Turkse lira (ongeveer €520.000). De boete werd gegeven nadat het was gezakt voor een audit voor het toezicht op de naleving van de antiwitwasregels.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Versnelde inspanningen

Aangezien blockchain technologie digitaal eigendom mogelijk heeft gemaakt, heeft Turkije zijn Metaverse inspanningen versneld, zei Öİleri. Hij ziet de Metaverse als een opkomend maar zich snel ontwikkelend gebied en voorspelde dat het in de toekomst een impact zou kunnen hebben op veel industrieën.

De Metaverse staat open voor ontwikkeling op het gebied van virtual reality, productmanagement en innovatieve bedrijfsmodellen, merkte İleri op. Ook merkte hij op dat AKP de weg wil banen voor een Metaverse-ecosysteem.

İleri betoogde dat digitale en technologische vooruitgang juridische, economische en sociale aspecten heeft. De AKP streeft ernaar om beleid te ontwikkelen met betrekking tot crypto-activa en sociale media om de burgers te beschermen en tegelijkertijd de innovatiecapaciteiten van Turkije te versterken, concludeerde hij.

Hoewel de Turkse regering graag blockchaintechnologie en een digitale munt van de centrale bank wil, staat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bekend om zijn strenge houding tegen cryptocurrencies. Vorig jaar verklaarde hij in een openbare vraag- en antwoordsessie ‘de oorlog’ aan crypto, door te zeggen:

“Wij hebben absoluut niet de intentie om cryptocurrencies te omarmen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten