Bitcoin ETF
Bitcoin

Tuttle Capital kondigt Spot Bitcoin ETF met leverage aan

Geloof jij heilig in de toekomst van Bitcoin? Dan komt Tuttle Capital Management waarschijnlijk met een exchange-traded fund (ETF) op de markt waar jij om staat te springen. Het bedrijf is namelijk van plan om een soort Hefboom Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. Daarmee kun je met een hefboom van 1,5X tot 2,0X investeren in Spot Bitcoin ETFs.

Wat betekent investeren in Bitcoin met een hefboom?

Wat betekent dit? Heel eenvoudig. Als je kiest voor het 1,50X product en Bitcoin stijgt met 1 procent, dan stijgt de waarde van deze ETF met 1,50 procent. Andersom is natuurlijk ook waar en dat maakt het investeren met een hefboom extra risicovol.

Je zou kunnen beargumenteren dat het investeren met een hefboom in Bitcoin niet nodig is, omdat de digitale munt van zichzelf al voldoende volatiel is.

Voor mensen voor wie het alsnog niet snel genoeg gaat, komt er via deze ETFs (mits ze van goedkeuring worden voorzien) een oplossing op de markt.

Hiervoor moeten echter eerst nog even de normale Spot Bitcoin ETFs goedgekeurd worden, want daar zijn de ETFs van Tuttle Capital op gebaseerd.

‘Het was slechts een kwestie van tijd’

Eric Balchunas, een ETF-expert van Bloomberg, lijkt een beetje teleurgesteld over deze ontwikkeling. “Het was slechts een kwestie van tijd…”, zo reageert hij op het nieuws over de nieuwe ETF-voorstellen van Tuttle Capital.

Hiermee geeft hij in principe aan dat het slechts een kwestie van tijd was voordat iemand “gek genoeg” is om ook nog met een hefboom te willen spelen.

Matthew Tuttle, de oprichter van Tuttle Capital, reageert daar dan weer op ludieke wijze op. “Iemand moet het doen”, zijn de woorden van Matthew Tuttle.

Daar heeft hij natuurlijk ook een punt. Het was een kwestie van tijd voordat er ook partijen zouden zijn die dit soort producten aanbieden. Nu lijkt Tuttle Capital de eerste te worden.

Zou dit een beleggingsproduct zijn waar jij interesse in hebt of hou je het liever bij normale Bitcoin?

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefonds-specialist: Dit is hét moment om Bitcoin te kopen
JPMorgan: Geopolitieke spanningen en verkiezingen VS goed voor Bitcoin koers
Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform