Bitcoin, BTC, gouden bitcoin
Bitcoin

Twee indicatoren Bitcoin op historisch hoogtepunt

Jamie Coutts, een crypto-analist die werkzaam is bij Bloomberg Intelligence, zegt dat er twee on-chain indicatoren van Bitcoin op een historisch hoogtepunt staan. Normaal gesproken zou dat volgens Jamie Coutts moeten betekenen dat ook de waarde van Bitcoin op een wat hoger niveau staat, maar dat is dus niet het geval op dit moment.

Aantal HODLers op all-time high

Wat we bijvoorbeeld zien is dat het aantal HODLers op de blockchain op een all-time high staat momenteel. Het aantal adressen op de blockchain met 1 Bitcoin of meer staat momenteel op 1,020 miljoen en daarmee op een all-time high.

Ook qua transacties doet de blockchain van Bitcoin het momenteel fantastisch en staan we bijna op een all-time high.

Dat kunnen we echter niet helemaal los zien van de opkomst van Bitcoin Ordinals. Die nemen op dagelijkse basis nog veel transacties op zich, waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan.

Zo zien we ook dat de mediaan van de transactiewaarde (een soort gemiddelde) op 7,72 dollar ligt. Dat is het laagste niveau sinds 2013 en dat heeft natuurlijk te maken met Bitcoin Ordinals, de NFTs die op Bitcoin kunnen leven.

Bitcoin Ordinals zijn populair

Ook Jamie Coutts schrijft in een volgend bericht dat Bitcoin Ordinals populairder zijn dan iedereen vooraf had verwacht. In zijn grafiek is te zien hoe inscripties op de blockchain van Bitcoin een gigantisch deel van de transacties op zich nemen.

Op sommige momenten zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de transacties. Vooral miners zullen zich verkneukelen om de stijgende populariteit van deze ontwikkeling op de blockchain.

Zij verdienen hierdoor immers een stuk meer aan transactiekosten dan ze normaal gesproken zouden doen. Wat dat betreft heeft de opkomst van dit stukje technologie op Bitcoin vooral voordelen voor het ecosysteem.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers