Nieuws, Trending

Twitch stopt met accepteren van cryptocurrenciesHet populaire gaming streamingplatform Twitch.tv is stilletjes gestopt met het accepteren van cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dagelijks bezoeken zo’n 15 miljoen mensen hun platform.


Reden onduidelijk

De reden om cryptocurrency als betaaloptie te verwijderen blijft momenteel nog onduidelijk. Een mogelijke reden hiervoor zou een te laag transactievolume kunnen zijn, waardoor deze betaaloptie simpelweg niet aantrekkelijk genoeg is. Zo blijkt dat een groot gedeelte van de gebruikers niet wist dat je met cryptocurrencies kon betalen.

Gebruikers konden ongeveer een jaar genieten van de betaaloptie, waardoor het mogelijk werd om abonnementen te betalen met verschillende top cryptocurrencies. Zo werden onder andere Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) geaccepteerd.StreamLabs

Niet alleen Twitch laat cryptocurrencies varen. Zo laat ook StreamLabs zijn ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen vallen. StreamLabs voorziet een groot gedeelte van de livestreamers van een volledig softwarepakket waarmee zij hun content en donaties kunnen beheren.


Dochteronderneming

In 2014 heeft Amazon het streamingplatform Twitch.tv overgenomen voor $970 miljoen (€860 miljoen). Hierdoor is Twitch.tv een dochteronderneming geworden van de e-commerce gigant. Dagelijks heeft de dienst meer dan 1 miljoen gelijktijdige gebruikers. In totaal bezoeken ruim 2 miljoen gebruikers iedere dag de website.